Merhaba,
Bu forumda nispeten yeni sayılırım. Matematik konusunda ise bebek düzeyinde olduğum söylenebilir. Ama matematiği ölmeden önce yapılacaklar listesine aldım ve kitaplar, ders videoları vb ile elimden geldiğince anlamaya çalışıyorum. Matematikte bazı şeylere anlam veremiyorum ve kitaplar, videolar nedeninden çok nasılını anlatıyor. Mesela mutlak değer. Tamam bir sayı doğrusu üzerindeki iki noktanın arasındaki uzaklığın birim değeri, tamam negatif olamaz, tamam mutlak değerli işlemler vb ile ilgili kurallar var, daaa neden var? Mutlaka benim bilmediğim bir nedeni vardır diye düşünüyorum. Bu düşünceye nasıl vardın derseniz, faktöriyellerin bilgisayar biliminin temel taşı olduğunu, okek obeb ile bölme, parçalama ya da bütüne ulaşabilme sorularını yapabildiğimizi yeni öğrendim ve her şey birden aydınlandı. Demek ki daha çok ve ilginç detay var öğrenecek. Bu başlıkta bundan sonra müsadenizle sizlere matematikte nasılından önce nedenini merak ettiğim konuları sormak istiyorum. Mutlak Değer ile de başlamak istiyorum. Forumda mutlak değeri araştırdığımda daha çok sorularla karşılaştım, bunun üzerine bu başlığı açmak istedim. Umarım doğru yerdeyimdir ve umarım bana fikirlerinizle yardımcı olursunuz. Teşekkürler.