Sorum daha cok bu yil sinava girecek arkadaslara..
Ygs veya Lys den tamamen bitti dediginiz yani sorularinin cogunu cozeblidiginiz konular hangileri ya da hic bilmediginiz (12. Sinif haric) konular var mi ?
Sorum daha cok bu yil sinava girecek arkadaslara..
Ygs veya Lys den tamamen bitti dediginiz yani sorularinin cogunu cozeblidiginiz konular hangileri ya da hic bilmediginiz (12. Sinif haric) konular var mi ?
Kimse yorum yapmamış. Ben yapayım. Hiçbir şekilde iddialı konuşmam ama kendi bilgi birikiminde bir sıralama yapacak olursam
Matematik: Sayı basamakları, bölünebilme, üslü sayılar, rasyonel sayılar, logaritma
Geometri: Düzlemde açılar(çözemediğim soru nadir bulunur), üçgende açılar, özel üçgenler, özel teoremler, poligonlar
Fizik: Enerji, Kuvvet, Vektörler, Elektrik alan, dalgalar, ses, ağırlık merkezi
Kimya: Periyodik Cetvel, Bileşikler, Kovalent bağlar, kimyasal piller, denge
Biyoloji: Hiç bir zaman çalıştığım yeterli olmamıştır ama ekosistem diyelim.
Sosyal Bilimler: İlke ve inkılaplar
Felsefe: Bütün felsefi terimler ve düşünürler aklımda(denemelerde 6 doğrudan aşağı hiç düşmedim)
Türkçe: Paragraf, cümlede-kelimede anlam, iletişim ve dil (Uzun paragraflı denemelerde dahi 40 dakkayı aşmam ve 30 un altına düşmedim)
Edebiyat: Batı edebiyatı hariç bütün konularda iyi sayılırım. Bu senenin LYS sorularında 56 sorudan 32 tane doğru çıkardım. Cumhuriyet Dönemi Edebiyatını işlemediğim halde. Pek iyi sayılmaz ama 9. sınıftan kalan bilgilerle anca bu kadar olduu.
Benimkiler bu kadar. Bir de sizleri dinleyelim.
...
evet konu pek onemsenmemis
Benim tamamen bitti diyebilecegim konularda 30 soruda en az 27 net yaptigim konulardir.
Matematik: Sayi sistemleri, bolunebilme, taban aritmetigi,rasyonel sayilar, bast esitsizlik, uslu koklu sayilr ,mutlak deger,1. Dereceden denkk. , karism ve isci problemleri, foklnksiyon ,islem, trigonometri, polinom, diziler
Kimya: maddr oz,periyodik sist., Bağlar, kimyasal turler arasi etkilesimler, Asit baz cozeltileri, denge
Geo: ucgende aci, kenarortay, aciortay benzerlik kare dikdortgen parelelkenar
Fizik: kaldirma kuvveti, madde ozellikleri,isi sicaklik, hareket
Biyoloji: hucre,siniflandirma, Solunum fotosentez mitoz mayoz bolunme bitkiler kalitim
sozel derslerden hicbir konuya tamamen bitmis diyemiyorum
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!