Merhaba...
Önemli bir şeyi kaçırmışsınız Mat..FM Hocam. Hiç bu teklif reddedilir mi?.. (Bana sorsaydınız(!) hemen Jaws(!) gibi atlayın derdim.)
Artık geçen geçmiş. Dediğiniz gibi müdür, yardımcılık v.s. bunun yanında amiyâne tâbirle fasafiso kalır.
Bir ünvanınız olacaktı, hem daha kompleks şeyler öğrenecektiniz ve hattâ yazacaktınız ve hem daha rahat olacaktınız, hem de daha çok maaşınız olacaktı. Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Ama hayat devam ediyor. Hayat her türlü güzeldir. Mezarda ünvânın nedir diye sormuyorlar neticede. İşin müntehası önemli... Anlatabiliyor muyum aceb?
Matematik hakkında konuşmak gerekirse:
Matematik 1 numara'dır. Dinî ilimlerden (fıkıh, hâdis, tefsir, kelâm v.b.) sonra Matematik gelir. Matematik okuyabiliyorsanız okuyunuz. Ama mezûn olabilmek için bir tıpçı kadar çok çalışmanız gerekir. Yâni bir İkitisat'ta v.b. yerde okuyanın çalıştığıyla çalışırsanız olmaz. O vakit hiç okumayınız. Yazın bir "Harita Mühendisliği" (Türkiye'de çok az sayıda var zaten) olun bir tapu kadastrocu bakın rahatınıza. Matematik okuyacaksınız sıkıntı çekeceksiniz demektir, bunu bilin.