1. #21

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Alıntı MatematikciFM'den alıntı Mesajı göster
    Bu konuda gerçekten "hassasum" öğretmenim.
    Merhaba...

    Önemli bir şeyi kaçırmışsınız Mat..FM Hocam. Hiç bu teklif reddedilir mi?.. (Bana sorsaydınız(!) hemen Jaws(!) gibi atlayın derdim.)
    Artık geçen geçmiş. Dediğiniz gibi müdür, yardımcılık v.s. bunun yanında amiyâne tâbirle fasafiso kalır.
    Bir ünvanınız olacaktı, hem daha kompleks şeyler öğrenecektiniz ve hattâ yazacaktınız ve hem daha rahat olacaktınız, hem de daha çok maaşınız olacaktı. Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Ama hayat devam ediyor. Hayat her türlü güzeldir. Mezarda ünvânın nedir diye sormuyorlar neticede. İşin müntehası önemli... Anlatabiliyor muyum aceb?

    Matematik hakkında konuşmak gerekirse:
    Matematik 1 numara'dır. Dinî ilimlerden (fıkıh, hâdis, tefsir, kelâm v.b.) sonra Matematik gelir. Matematik okuyabiliyorsanız okuyunuz. Ama mezûn olabilmek için bir tıpçı kadar çok çalışmanız gerekir. Yâni bir İkitisat'ta v.b. yerde okuyanın çalıştığıyla çalışırsanız olmaz. O vakit hiç okumayınız. Yazın bir "Harita Mühendisliği" (Türkiye'de çok az sayıda var zaten) olun bir tapu kadastrocu bakın rahatınıza. Matematik okuyacaksınız sıkıntı çekeceksiniz demektir, bunu bilin.

  2. #22

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı MatematikciFM'den alıntı Mesajı göster
    Bu konuda, sana katılmıyorum Mürşide. Eğer herkes bu zihniyetle düşünürse, ne bilim gelişir, ne Matematik gelişir, ne de Türkiye gelişir.
    Akademik eğitim, meşakkatli bir iştir, kimse kariyeri sana altın tepside sunmıycak zaten, onu sen gayretinle elde edeceksin. Akademik çalışma, özveri işidir, gönül işidir, sevgi işidir. "Akademik çalışma, ömür boyu öğrenci olmak demektir." Senin gayretini, zekanı, işine verdiğin önemi gören herkes önünde sonunda , sana hakkını teslim edecektir.
    hocam ben şunu ifade etmek istedim. ki zaten sizde daha sonraki mesajnızda benim düşüncelermi destekleyen şeyler yazmışsınz
    sadece akademik kariyer için bir bölüm okunmaz. belirttiğninz gibi akademik kariyer olmasa bile bu meslek sizi memnun edicek bi konumdaymış zaten... hocanıza da ben öğretmen olmak için geldim demişsiniz. mesela ben coğrafya öğretmenliğni okuyorum bu fakülteyi seçerken de coğrafya öğretmenliği zevkle yapabikleceğim bi meslek olduğu için seçtim. ha ben coğrafya öğretmenliği istemiyorum ama coğrafya da akademikl kariyer efendime söyliyiym fiziki coğrafya ya da türkiye oğrafya sı üzerne master yapmak ünversitede kalmak istiyorum düşüncesiyle gelseydim emin olun hayal kırıklığna uğrardım. çünkü riskli bi şey hocam çalışmalk deyin çalışmak değil. en iyisi olsanız bile böle bi şansa sahip olamaya bilirsiniz. öss de şu kadar neti yap şu fakülteye girersin bunun garantisi var. ya da standart puanlar 443 erzurum coğrafya öğretmenliği gibi ama akademik kariyer böle bi şey değil. ben de arkadaşa bunu anlatmak istedim. coğrafya öğretmenliği düşüncesiyle buraya gelmişim akademik kariyer olursa çok güzel olur... ama olmazsa da zevkle yapabileceğim bi mesleğim var ben onur...ya bu şekilde düşündüğü bi bölüm yazmasını tavsiye ettim.

    hikayeniz çok güzelmiş hocam bi kez daha gördüm ki nasipten öteye yol yokmuş... sizini nasibinizde de böle olması varmış demekki


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Bu tarz sorularda biraz zaman kaybediyorum,endişelenmeli miyim?
    Satranççı bu konuyu Özel Matematik Geometri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 02 May 2014, 00:07
  2. 5 Tane matematik sorusu lütfen yardım edin.
    Themongol bu konuyu 10. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 11 Ara 2012, 23:17
  3. Yardım edin...
    ALPTUĞ bu konuyu 6. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 21 Şub 2012, 23:57
  4. Yardım edin!!!!!
    ALPTUĞ bu konuyu 6. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 15 Şub 2012, 00:29
  5. soru biraz uzun ama acil yardım lütfen,,,
    defne bu konuyu İlköğretim Matematik Öğretmenleri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 12 Ara 2010, 23:52
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları