garip bir soruyu sizinle de paylaşmak istiyorum sanki daha önceden sordm diye hatırlıyorum ama bulamadım, tekrara düştüysem şimdiden özür dilerim.
garip bir soruyu sizinle de paylaşmak istiyorum sanki daha önceden sordm diye hatırlıyorum ama bulamadım, tekrara düştüysem şimdiden özür dilerim.
x+y=30 ise, x=30-y
m(C)=2.(30-y)=60-2y
m(A)=180-(3y+60-2y)=120-y
ABC üçgeninde sinüs teoremi uygulanırsa
[Sin(120-y)] / 8 = Sin(3y) / 6 = Sin(60-2y) / c
3.[Sin(120-y)]= 4.[Sin(3y)] denklemi çözülebilirse buradan c nin değeri de bulunabilir.
Ben, bu kadarını görebildim.
çok saçma bir sonuç buldum16kök(7/143) fazla kontrol etme şansım olmadı işlem hatası falan yapmış olabilirim
Hocam soruyu zeka sorularına göndermiştiniz ama yayınlamaya sıra gelmemişti.
Hoş bir soru ve kısa bir çözümü olabilecek gibi bir hava uyandırdı bende.
pardon o zaman yanlış yapmışım, cevap eklemeyin lütfen biraz uğraşmak istiyorum,ama şimdi işim var gitmek zorundayım
az önceki cevabımı kontrol ettim bir yerde işlem hatası vardı onu düzeltince şimdide cevabı 4 buldum, başka yerde yanlış yapmamışsam bu defa doğru olmalı
x+y=30 ise 6x+6y=180 olur. tepedeki açıyı bulmak için180 den yani 6x+6y den 3y ve 2x i çıkararak 3y+4x buldum. sonra tepeden 2x açı aldım. gerisi benzerlik
gördüm mesajınız. hocam kusura bakma. zeka soruları bölümünde son 3 sorunuz duruyor.onlarıda yayınlayacağım
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!