hakan kandemir 01:49 29 Ara 2010 #1
2.500 YTL tutarındaki ihtiyaç kredisi, aylık %1,25 oranından 10 ay vadeyle kullandırılmaktadır.
Müşteri kredi faizi üzerinden %15 KKDF ve %5 BSMV ödemektedir. Bu krediyi kullanan müşterinin aylık ödemeleri ne olacaktır. Bu krediyi kullanan müşterilerden biri 5. Ayın taksidini ödedikten bir saat sonra arayıp kalan borcunu ödemek istemiştir. Müşteri bankaya kaç para ödeyecektir.
yardımlarınız bekliyorum
Serkan A. 16:57 29 Ara 2010 #2
Buradaki yazımızda hem bu işi online yapacak araç yada excel programı ile istediğinizi çok rahat hesaplayacak program mevcuttur [KKDF ve BSMV değerlerini programa elle girebilirsiniz]
pesimist2006 21:58 29 Ara 2010 #3
tabloyu gördüm çok başarı ve güzel ancak esaplamayı öğrenmek amacıyla nası olduğu bilgisine ihtiyacım var yardımlarınız bekliyorum çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için
Serkan A. 22:33 29 Ara 2010 #4
Eğer öğrenmek istiyorsanız
buradaki yazımızı anlamaya çalışmalısınız. Ama sadece hesaplama yapmak istiyorsanız ilk verdiğim
linkte yazı ortasında
BSMV için aylık faiz oranınıza %5 , KKDF için aylık faiz oranınıza %15 ek maliyet getirmektedir.
Örneğin, aylık fazi oranı %1,50 olan bir ihtiyaç kredisi için
(1.5/100)+[(1.5/100)*(5/100+15/100)]=%1,8 çıkacaktır.
şeklinde bir örnekle faiz oranına BSMV ve KKDF nasıl ekleneceği yazıyor. Bunu yapıp yeni faiz oranı bulduktan sonra Bu oranı oradaki online araca yazarak kaç lira ödeyeceğinizi bulabilirsiniz.
pesimist2006 22:52 29 Ara 2010 #5
yardımlarınız için çok teşekkür ederim ilk soruyu gayet iyi anladım yanlız erken ödemede nasıl bir yol izleniyor bilgilendirebilirmisiniz beni.
Serkan A. 23:14 29 Ara 2010 #6
Bankalar bu konuda biraz acımasız davranıyorlar. Normalde erken ödemede faiz indirimi olması gerekir. Ama bunu yapmıyorlar diyebilirim. Ödemelerinizde ilk ödediğiniz taksitler anapara değilde sadece faiz oluyor. Yani ilk taksitlerde sadece aldığınıparanın faizini ödemiş oluyorsunuz. Sonra erken toplu ödeme yaptığınızda indirim yapılıp yapılmadığını sorduğunuzda indirin yok diyorlar. siz indirim vardesenizde faizi bir kere vermiş oluyorsunuz.
Yani şu an yapılacak 5 taksit ödendi ise geriye kalan 5 taksiti aylık kaç lira ödüyorsanız onunla çarpıp çıkan miktarı ödemektir.
Diğer çözümlü sorular alttadır.