Toparlarsak saat 00:00 dan başlanırsa yelkovanın 60dk harekitne karşılık akrep 5 dk ilerleyecektir yelkovana 5 dk daha gerekiyor ki akrebi yakalayabilisin
Yelkovan 60 dk gittiğin akrep 5 dk gidiyorsa
Yelkovan 5 dk gittiğinde kaç ? dk gider
?=0,416.... dk akrep gider ozaman yelkovan yine bunu yakalamaya çalışır
ozaman yelkovan 0,416..küsüratlı giderse akreb de kaç dk gider ? daha tam buradan bişey bulmuş değilim ama gidiş yolu deniyorum
saatin çalışma sistemi nasıl?, bazı saatlerde akrep ve yelkovan sürekli hareket halinde, bazıları ise tik taklı, yani dakikayı tamamlayıp tak diye 1 dkyı bir anda ilerliyor
Öğretmenim çok ayrıntıya indiniz. Tabi ki sürekli çalışan. Tik taklılarda hiç bir zaman üst üste gelmez. Özel saatlerin haricinde.
65,454545...olduğunu düşünüyorum, ama cevap olarak 60 ile 65 arası demişsiniz, bilmiyorum belkide yanlış düşünmüşüm
Arkadaşlar size zaman kaybettirdiğim için, çok özür diliyorum. Bir dalgınlık oldu. Cevap 65,4 dakika yada 65 dakika 27,3 sn imiş. benim aklımda 63 dakika 27,3 saniye kalmıştı. Önce Duygu'yu, sonra paradoks12 öğretmenim sizi tebrik ediyorum. Ben bu soruyu, serilerle çözmüştüm. O yüzden kaliteli bir soru diye kabul etmiştim. Halbuki şimdi gördüm. 720/11 işlemi ile sonuç çıkıyormuş. Tekrar özür diliyorum.
Hocam yani benim ilk cevabım doğru mu olmuş oluyor.Vallahi sevindim şimdi çözebildiğim için
estağfurullah hocam, benim açımdan sorun değil
ben şu şekilde çözmüştüm; belirli bir süre içinde akrebin aldığı yolun, yelkovana aldığı yola oranı hep eşittir. burdan yola çıkarak
5/12=x/60+x ve x=65,4545... olarak bulmuştum
Öğretmenim gerçekten mahçup oldum ve kızdım kendime size vakit kaybettirdiğim için, ama insanlık hali, böyle oldu.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!