MatematikTutkusu.com Forumları

İntegral

Scise 02:38 28 Mar 2012 #1
İyi günler arkadaşlar foruma yeni üye oldum üniversite okuyorum makine mühendisliği bölümünde bugün matematik hocamız bir integral sorusu verdi ve soruyu yaptığımızda vizeye ek 10 puan ekleyeceğini söyledi fakat sorunun içinden bir türlü çıkamadım bu yüzden sizden yardım istiyorum şimdiden cevap verip emek sarf eden arkadaşlara teşekkür ediyorum işte soru:

∫3sinx+2cosx.dx/2sinx+3cosx soru bu arkadaşlar.

ayhaneva - ait kullanıcı resmi (Avatar) ayhaneva 02:49 28 Mar 2012 #2
bu soruyu yapana benden de 10 ek puan

mathematics21 - ait kullanıcı resmi (Avatar) mathematics21 03:01 28 Mar 2012 #3
u=tan(x/2) dönüşümü yaparsanız çıkarırsınız. Sorunuzda integrali alınacak fonksiyon (3sin x + 2cos x)/(2sin x + 3cos x) diye düşünerek bu cevabı veriyorum. Detayları ile sizin uğraşmanızı tavsiye ederim.

Scise 04:53 28 Mar 2012 #4
Fakat hoca u=tan(x/2) dönüşümü yapmayın bir yere varmazsınız dedi baştan soruyu verirken.

Cem1971 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Cem1971 12:32 28 Mar 2012 #5
Fakat hoca u=tan(x/2) dönüşümü yapmayın bir yere varmazsınız dedi baştan soruyu verirken.
u=tan(x/2) ile de çıkar, kim demiş çıkmaz diye. Biraz uğraştırır tabiî. Hoca muhtemelen onu kasdetmiştir.

Ama bunun çok daha basit bir yolu var. Türev kullanarak, kesire parçalama, işte çözüm:

mahoaga 13:32 28 Mar 2012 #6
İyi günler arkadaşlar foruma yeni üye oldum üniversite okuyorum makine mühendisliği bölümünde bugün matematik hocamız bir integral sorusu verdi ve soruyu yaptığımızda vizeye ek 10 puan ekleyeceğini söyledi fakat sorunun içinden bir türlü çıkamadım bu yüzden sizden yardım istiyorum şimdiden cevap verip emek sarf eden arkadaşlara teşekkür ediyorum işte soru:

∫3sinx+2cosx.dx/2sinx+3cosx soru bu arkadaşlar.

Şerif Amirov bunu duymasın...

Scise 18:37 28 Mar 2012 #7
Şerif Amirov bunu duymasın...
umarım duymaz teşekkürler bu arada cevaplar için