linezero 21:57 22 Mar 2012 #1
∫(ln(1+x)/√1+x)dx
bu sorunun kısmi integrasyonla çözümünü yaparsanız sevinirim hocam şimdiden teşekkürler
ayhaneva 22:25 22 Mar 2012 #2
gereksizyorumcu 22:52 22 Mar 2012 #3
benim için bi sıkıntı yok aslında hocalarımız ikiletmeden çözüyorlar ama burada iyi niyeti suistimal ettiğinizi düşünüyorum. integral alma kurallarını biliyosanız bir hadi bilemediniz iki örnekle bu yazdığınız soruları kısmi integrasyonla çözebiliyor olmalısınız. hele yazılan ilk iki soru tam facia birinde sin(lnx) diğerinde de cos(lnx) sorulmuştu yanlış hatırlamıyosam. Birine bakılarak diğeri çözülemiyorsa biz burda boşuna uğraşıyoruz. şimdi kimse çıkıp bana o iki soruyu soran farklı kişiler demesin posta kutusunda mesajların editlenmemiş hali duruyor. konuların ilk mesajında 2 yerde fark var bi sin yazan yerde cos yazıyor bi de kullanıcı adı farklı. kısmi integrasyon harici ... gibi cümle tıpkısının aynısı.
Hatta ilk gördüğümde soruları aynı sanıp bakın burada sorunuz cevaplandı konunuzu takip etmek yerine neden yeni konu açıyorsunuz demeye kalmadan sorunuz cevaplandı siz de mesajınızın anlatımını editlediniz, sonrasında kaynadı gitti.
ayhaneva 23:09 22 Mar 2012 #4
Hocam, uyarınızdan sonra, önceki soruları inceledim. ayın 19 unda ve 21 inde tamamen aynı sayılacak iki soruyu çözmüşüz. 19 unda sorulan sorudan haberim olmadığından dün sorulan soruya cevap verdim. şimdi ise harcadığım, zamana üzüldüm.
sağlık olsun
Diğer çözümlü sorular alttadır.