değerli arkadaşlar oldukça uğraşıp da cevabını bulamadığım bir soru cvp hatalı mı ben mi yanlış yapiyorum... ilgilenirseniz sevinirm..
NoT benim cevabım 13 çıkıyor..
değerli arkadaşlar oldukça uğraşıp da cevabını bulamadığım bir soru cvp hatalı mı ben mi yanlış yapiyorum... ilgilenirseniz sevinirm..
NoT benim cevabım 13 çıkıyor..
Çözüm )
lBHl= x , lHDl= z , lDCl = y ise ;
x+y+z=14 (verilen) (1.denklem)
-x+y+z=2 (iç teğet çember çizildiğinde kolların eşitliğinden geliyor.) (2.denklem)
x-y+z=0 (dış teğet çember çizilip GB , GB birleştirildiğinde ikizkenar üçgenden geliyor.) (3.denklem)
elimizde 3bilinmeyenli eşitsizlik ve 3 adet denklem var. Denklemler ortak çözüldüğünde ;
x=6 , y=7 , z=1 gelir. Bu durumda cevap = x+y=13 oluyor.
öncklile soruma bu kadar hızlı cevap verilceğini hiç tahmin etmiyordum.. gerçekten başarılı bir site bu sitenin takipçisi olacağım bundan böyle ... her gün 5 soru limitimi zorlayacam müsadenizle..
teşekürler aynı çözümü bende yapmıştım cvplar hatalı verilmiş öyleyse emeğinize sağlık diliyorum. esen kalın..
Merhaba değerli arkadaşlar,
Oldukça çaba sarf edipte çözemdiğim iki sorum olacak.. ilgilenirseniz sevirnim.. İlginize şimden sonsuz teşekürler.. saygılar..
not ikinci sorunun cvp şıkları tam çıkmamış bunun için özür dilerim cvp iki olacak.. saygıalr..
utku ve ebuchit arkadaşıma ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. saygılar...
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!