MatematikciFM 19:43 01 Eki 2012 #1
Şu iki soru için yorumunuzu alabilir miyim arkadaşlar
Aynı düzlemdeki ,
a) Paralel iki doğru, düzlemi kaç " yarı düzlem " e ayırır ?
b) Kesişen iki doğru ,düzlemi kaç " yarı düzlem" e ayırır ?
matrix[ ] 19:47 01 Eki 2012 #2
a)3 yarı düzlem`e ayırır.Dayanak doğrusuda iki tane olur galiba.
b)kesişen iki doğruda 4 yarı düzleme mi ayırır.belkide ayırmaz nokta belirttiğinden
MatematikciFM 19:59 01 Eki 2012 #3
dayanak doğrusu ne ???
Furkan61 20:01 01 Eki 2012 #4
Şu şekil olmaz mı?
a) İki doğrunun paralel olabilmesi için aynı doğrultuda olmalı ve aralarında bir uzaklık bulunmalı. Bu yüzden yarı düzlem olamaz. En az üç düzleme ayrılır.
b) Kesişen iki doğruda: iki doğruyu üst üste düşünürsek bir noktada kesişmeleri için iki doğrudan birinin, kalan doğruya açı yapması gerekir ve en az dört bölge oluşur. Yine yarı düzlem oluşmaz.
İnşallah bu yorumlardan sonra rezil olmam.
matrix[ ] 20:07 01 Eki 2012 #5
dayanak noktası ,bir doğruyu kesen tek nokta. dayanak doğrusuda düzlemi bölen doğru olarak,birde dayanak düzlemide var oda uzayı iki parçaya ayırır diye biliyorum yani geçen hafta öğrendim
matrix[ ] 20:14 01 Eki 2012 #6
Doğrular düzlem dışındaysa iki şık içinde yarı düzlem olmaz noktalar olur.
MatematikciFM 20:58 01 Eki 2012 #7 Doğrular düzlem dışındaysa iki şık içinde yarı düzlem olmaz noktalar olur.
Bunda haklısın.
Aynı düzlem içinde doğrular
Düzelttim.
gereksizyorumcu 21:05 01 Eki 2012 #8 Doğrular düzlem dışındaysa iki şık içinde yarı düzlem olmaz noktalar olur.
Bunda haklısın.
Aynı düzlem içinde doğrular
Düzelttim.
bence düzeltmeye ihtiyaç yok
iki seçenek için de bahsedilen doğrular aynı düzlemdedir zaten
MatematikciFM 21:16 01 Eki 2012 #9 bence düzeltmeye ihtiyaç yok
iki seçenek için de bahsedilen doğrular aynı düzlemdedir zaten
bence var
mesela, doğrular aynı değil, örneğin 2 paralel düzlem içinde birer tane olsa, 4 tane yarı düzlem olduğu kesin
ama aynı düzlem içinde olunca iş karışıyor bildiğiniz gibi.
onu belirtmem gerekiyordu.
gereksizyorumcu 21:19 01 Eki 2012 #10
hocam doğrular bulundukları düzlemi kaça ayırıyosa ayırır , yemeğe tuz attın mı diye sorunca komşunun yemeğini sormuyoruzdur heralde.
2 doğru hakkında da kesiştikleri veya paralel oldukları gibi bi bilgi verilmişse tek bir düzlem belirtirler.