duygu95 biraz kendini savun yaa hemen yelkenleri suya indiriyosun
ağır konuşmuşsam eğer nedeni bunu örüntü adı altında 8. sınıfta okutanların olmasıdır
soruyu sorman saçma falan değil sonuçta her yerde bu sorular soruluyor ben sadece bunun kural verilmediği zaman anlamsız olduğunu söylemek istedim. ortada bir kural yok ama bu kurala göre bizden sayı isteniyor.
kuralın gereksizyoumucunun sevdiği sayılar olmasını engelleyen bir koşul var mı soruda
hmm siz başlı başına bu tür soruları etik bulmuyorsunuz örüntüde dahil şimdi orta noktada buluştuk işte
bu tür sorular saçma değil, sadece birden fazla kural bulunabildiği için bazen problem çıkarıyorlar, mesela biri mantıklı bir kural bularak cevabın, 1o olduğunu söyleyebilir, ama başka biride gene kendi içinde tutarlı ve mantıklı başka bir kuralla cevabı 20 veya başka bir sonuç bulabilir...
bu konuda gereksizyorumcu ile aynı fikirde olmakla beraber genede bu tür soruları severim, farklı bakış açıları geliştirme açısından faydalı buluyorum,
sorunun çözümüne gelinceaçıkçası ben bir çözüm bulamadım sürekli kuralı bozan birşeyler çıkıyor, biraz daha üzerinde düşüneceğim inşallah bişeyler bulurum
Allah bu wınn ın bin belasını versin o kadar yazmak için uğraşıyorum, cevapla tuşuna basınca birde bakıyorum bağlantı kopmuşbütün yazdıklarım gidiyor tabi
sağdaki sayı hep üsteki sayının 3 eksiği olduğu için, cevap 21-3=18 olur dersem bunun aksini kimse ispatlayamaz sonuçta kendi içinde tutarlı
yalnız şunada eminim ki soruyu soran adam bu kurala göre sormamıştırama bana tersini ispatlaması için yeni bir adım eklemesi gereki (yeni adımda üsteki sayının 3 eksiğinin sağdaki sayıyı vermeyecek şekilde seçecektir) ancak böyle benim kuralımın yanlış olduğunu savunabilir, bu haliyle imkansız
aslında sonuç olarak sizinle aynı fikirdeyim yalnız piyasadaki benzer soru tiplerine böyle bakılmaması gerektiğini düşünüyorum
ama hadi eğlence olsun sunucu 1453 bulun
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!