gizemli95 18:25 27 Ara 2010 #21
duygu95 biraz kendini savun yaa hemen yelkenleri suya indiriyosun
duygu95 18:25 27 Ara 2010 #22
Haklısınız..hocam
duygu95 18:39 27 Ara 2010 #23
Gizemli95 haklı değilim ki hocalarımız doğruyu söylüyorlar..
gereksizyorumcu 19:09 27 Ara 2010 #24 hocam ağır konuştunuz yaa sonuçta hocam bu da binevi örüntü gibi birşey gibi 8. sınıfta görüyorduk
ağır konuşmuşsam eğer nedeni bunu örüntü adı altında 8. sınıfta okutanların olmasıdır
Hocam haklısınz bu soruyu sormam saçmalıktı kabul ediyorum ..
soruyu sorman saçma falan değil sonuçta her yerde bu sorular soruluyor ben sadece bunun kural verilmediği zaman anlamsız olduğunu söylemek istedim. ortada bir kural yok ama bu kurala göre bizden sayı isteniyor.
kuralın
gereksizyoumucunun sevdiği sayılar olmasını engelleyen bir koşul var mı soruda
gizemli95 19:13 27 Ara 2010 #25
hmm siz başlı başına bu tür soruları etik bulmuyorsunuz örüntüde dahil şimdi orta noktada buluştuk işte
paradoks12 19:18 27 Ara 2010 #26
bu tür sorular saçma değil, sadece birden fazla kural bulunabildiği için bazen problem çıkarıyorlar, mesela biri mantıklı bir kural bularak cevabın, 1o olduğunu söyleyebilir, ama başka biride gene kendi içinde tutarlı ve mantıklı başka bir kuralla cevabı 20 veya başka bir sonuç bulabilir...
bu konuda gereksizyorumcu ile aynı fikirde olmakla beraber genede bu tür soruları severim, farklı bakış açıları geliştirme açısından faydalı buluyorum,
sorunun çözümüne gelince

açıkçası ben bir çözüm bulamadım sürekli kuralı bozan birşeyler çıkıyor, biraz daha üzerinde düşüneceğim inşallah bişeyler bulurum
gereksizyorumcu 19:28 27 Ara 2010 #27 bu tür sorular saçma değil, sadece birden fazla kural bulunabildiği için bazen problem çıkarıyorlar, mesela biri mantıklı bir kural bularak cevabın, 1o olduğunu söyleyebilir, ama başka biride gene kendi içinde tutarlı ve mantıklı başka bir kuralla cevabı 20 veya başka bir sonuç bulabilir...
bu konuda gereksizyorumcu ile aynı fikirde olmakla beraber genede bu tür soruları severim, farklı bakış açıları geliştirme açısından faydalı buluyorum,
sorunun çözümüne gelince

açıkçası ben bir çözüm bulamadım sürekli kuralı bozan birşeyler çıkıyor, biraz daha üzerinde düşüneceğim inşallah bişeyler bulurum
hocam siz oraya ne gelmesini istiyosunuz söyleyin ben onun için kural bulurum
paradoks12 19:40 27 Ara 2010 #28
Allah bu wınn ın bin belasını versin o kadar yazmak için uğraşıyorum, cevapla tuşuna basınca birde bakıyorum bağlantı kopmuş

bütün yazdıklarım gidiyor tabi
paradoks12 19:48 27 Ara 2010 #29
sağdaki sayı hep üsteki sayının 3 eksiği olduğu için, cevap 21-3=18 olur dersem bunun aksini kimse ispatlayamaz sonuçta kendi içinde tutarlı
yalnız şunada eminim ki soruyu soran adam bu kurala göre sormamıştır

ama bana tersini ispatlaması için yeni bir adım eklemesi gereki (yeni adımda üsteki sayının 3 eksiğinin sağdaki sayıyı vermeyecek şekilde seçecektir) ancak böyle benim kuralımın yanlış olduğunu savunabilir, bu haliyle imkansız
aslında sonuç olarak sizinle aynı fikirdeyim yalnız piyasadaki benzer soru tiplerine böyle bakılmaması gerektiğini düşünüyorum
ama hadi eğlence olsun sunucu 1453 bulun
MatematikciFM 19:51 27 Ara 2010 #30
Bir tanesi kuralı bozuyor öğretmenim.