MatematikTutkusu.com Forumları

Hangi Yolu Seçerdiniz?

1 2 Son
kcancelik 22:40 15 Eyl 2012 #1
Önünüzde ikiye ayrılan bir yol var, bu yollardan biri gitmek istediğiniz yere gidiyor, diğeri ise tamamen alakasız bir yere çıkıyor. Yolun ağzında iki tane ev var, bu evlerde de sizin gitmek istediğiniz yeri bilen iki kişi yaşıyor; ancak bir tanesi hep doğru, bir tanesi hep yalan söylüyor. Sadece birine bir şey söyleme hakkınız olduğuna göre, doğru yolu nasıl bulurdunuz?
Aslen kolay bir soru, yalnız biraz düşünmek gerekiyor.
İyi günler.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:48 15 Eyl 2012 #2
Soru biraz eksik değil mi ? Bence bu evde yaşayanlardan her ikisi de doğruyu biliyordur ama birisi sizin iyiliğinizi ister ,diğeri ise sizin kötülüğünüzü.Bizim kötülüğümüzü isteyene gidip sorarsak , bize yanlış yolu gösterecektir o halde diğer yola saparsak doğru yola varırız.Yok eğer bizim iyiliğimizi isteyene sorsak , bizim kötülüğümüzü isteyenin bize yanlış yolu göstereceğini bilir bize doğru yolu söylerdi.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 22:49 15 Eyl 2012 #3
Soru biraz eksik değil mi ? Bence bu evde yaşayanlardan her ikisi de doğruyu biliyordur ama birisi sizin iyiliğinizi ister ,diğeri ise sizin kötülüğünüzü.Bizim kötülüğümüzü isteyene gidip sorarsak , bize yanlış yolu gösterecektir o halde diğer yola saparsak doğru yola varırız.Yok eğer bizim iyiliğimizi isteyene sorsak , bizim kötülüğümüzü isteyenin bize yanlış yolu göstereceğini bilir bize doğru yolu söylerdi.
Bu şekilde olsa bile, hangi kişinin iyi hangi kişinin kötü olduğunu bilmen gerekir.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:51 15 Eyl 2012 #4
Tamam hadi bakalım , şimdi ben bir yol ayrımındayım karşımda gökberkle kadircanın bulunduğu bir ev var iki tane de yol var.Gittim sordum hangi yol beni doğruya çıkartır hangisi yanlışa? Ben sizin , hanginizin kötülüğümü , hanginizin iyiliğimi istediğinizi bilmeden nerden bulabilirim ki yolu

kcancelik 22:54 15 Eyl 2012 #5
Soru söylediğiniz gibi, o kısmı yazmadığımı şimdi fark ettim. Aslında çok kaçamak bir cevabı var.
@Savaş, işin esprisi orada zaten.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:57 15 Eyl 2012 #6
yalan söyleyen terler
neymiş şu kaçamak cevap çok merak ettim

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:01 15 Eyl 2012 #7
Kişilerden birine, "diğer kişiye doğru yolu sorsam, bana hangi yolu gösterirdi?" sorusunu yönelttiğimizde, bize vereceği cevabın tersi gitmemiz gereken yoldur arkadaşlar

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 23:02 15 Eyl 2012 #8
Kişilerden birine, "diğer kişiye doğru yolu sorsam, bana hangi yolu gösterirdi?" sorusunu yönelttiğimizde, bize vereceği cevabın tersi gitmemiz gereken yoldur arkadaşlar
Ben de onu diyorum zaten Doğru söyleyen yalancının diğer tarafı söyliyeceğinden doğruyu söyler yalancı da tam tersini

kcancelik 23:03 15 Eyl 2012 #9
yalan söyleyen terler
neymiş şu kaçamak cevap çok merak ettim
O kadar kaçamak olmaz maalesef.
Bu arada Gökberk doğru cevabı buldu.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:03 15 Eyl 2012 #10
Ben de onu diyorum zaten Doğru söyleyen yalancının diğer tarafı söyliyeceğinden doğruyu söyler yalancı da tam tersini
Sen böyle bir şey dememiştin?

Cevap benim söylediğim şekilde olmalı, istersen yapıyım sağlamasını

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm