MatematikTutkusu.com Forumları

türev

İlk  1 2 3
Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 22:26 28 Kas 2014 #21
Anladım demek istediğinizi,tamam verdiğiniz örnekte x=1 noktasına bakmıyoruz..
Ama gene de kafa karışıklığım gitmiş değil Verdiğim linkte Ayhan öğretmenimiz delta<0 olmalı demiş,eşitlik olarak almıyoruz..Ya benim bugün anlayışımda bir şey var sanırım..

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:28 28 Kas 2014 #22
Anladım demek istediğinizi,tamam verdiğiniz örnekte x=1 noktasına bakmıyoruz..
türev daima pozitif mi?
tersi fonksiyon mu?

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 22:33 28 Kas 2014 #23
türev daima pozitif mi?
tersi fonksiyon mu?
Evet türev daima pozitif..Tersine bakmam için kâğıt almalıyım..
Ben dün gece türevinin tersini kontrol etmişim,hayır demiştim..Fonksiyonun tersi var yanlış bakmıyorsam eğer..

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 12:56 12 Ara 2014 #24
Tamam şimdi olayı kav.radım..Ne olursa olsun tek nokta üzerinden çözüm aramıyoruz,normâlde ileri matematik kitaplarında bunu böyle kabûl etmiyorlar..Örneğin |x| fonksiyonunun 0 noktasını incelerken çukur oluşturmuş deyip geçmiyorlar,o 0 noktasını ayrıyetten farklı bir şekilde inceliyorlar(olayı ben de tam çözemedim gerçi epey karışık ) Bu yüzden bu soruda benim kafam karışmıştı,ama standart sistemde böyle çözmem daha doğru..Hepinize teşekkürler..

İlk  1 2 3
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm