kök paydaki tanx in tamamı için
bu soruyu [(tan1/2x)]/[(tan1/2x1/2).(tan1/2x1/2)] diye ayırdım şimdi tanjanttaki kurallara göre yapacağım da bunların açıları aynı değil yani biri x diğeri √x nasıl yapabilirim cevap(1)
2. soru
f(x)=(√x²+2x+m+5) fonksiyonu reel sayılarda daima sürekli olduğuna göre, m'in alabileceği en küçük değer kaçtır?
kök ifadenin tamamı için
bu soruda delta<0 yapınca m>-4 geliyor. birde karekök olduğu için ifade 0'dan büyük veya 0 a eşit olacak herhalde. onu da yapamadım. cevap(-4)
3. soru
lim
x→π/4
4x-π
sinx-cosx
bu soruyu L`Hospital kullanmadan yapar mısınız cevap(2√2)
4. soru
lim
x→∞
2x(√x²+1)-2x²
1
(√x²+1)=x diye çıkarınca cevabı 0 buluyorum. cevap(1)
5. soru
bu soruyu biraz anlatır mısınız yani şıkları ayrıntılı
Hocam 2.soru'da neden eşitlik var delta<0 ise m>-4 olmuyor mu
4-4m-20<0
4m>-16
m>-4
Hocam 5. soruda fonksiyon net değil ancak bir tane testte bir soru görmüştüm fonksiyonun o kısımı y=x+2 doğrusu gibi düşünüp benzer üçgenlerden x için y değerlerini bulmuştum yani fonksiyonun devamı verilmediyse öyle düşünemez miyiz?
Bir de hocam f fonksiyonu 1 için süreksiz ama bizim için önemli olan f(1) değil mi orayı da anlamadım. yoksa limite bakıp f(1-)=f(1+)=f(1) olmadığı için mi g(f(1)) süreksiz oluyor.
Teşekkürler
Soruyu çözmek isteyenlerin aynı şeyleri anlaması gerekir.
Çizilmiş kısmı incelemenizi istiyor.
Belki sol tarafa doğru değil de eğri olarak devam ediyor.
Oraya bakmanızı isteseydi şeklin yanına o kısmın doğru denklemi verilirdi.
f(1)=2 olması süreklilik için yeterli değil.
Son yazdıklarında bunu belirtmişsin.
İyi çalışmalar.