Selamlar arkadaşlar aranıza yeni katıldım .Bu siteyi buldum artık hergün başınızı ağrıtabilirim biraz
Soru 1 - Nevin 9 tanesini 5 TL' ye aldığı kalemlerin 7 tanesini 6 tl 'ye satıyor .
Tüm Kalemlerin satışından 152 TL kar ettiine göre , kaç tane kalem satmıştır ?
soru 2 - Aynı evde kalan bir grup öğretmen 800 TL' lik kira giderini eşit olarak bölüşüyorlar .Eve iki arkadaşları daha yerleşince kişi başına düşen kira gideri % 40 azaldığına göre , son durum kişi başına düşen kaç tl dir ?
Soru 3 - Caner kümesteki tavuklardan hergün , bir öncekigün aldığı yumurtaların yarısından 3 fazla yumurta alıyor.3.gün , 1.gün aldığı yumurta sayısından 30 eksik yumurta aldığı görülüyor.
3.Gün kaç yumurta almıştır ?
1)Soru 1 - Nevin 9 tanesini 5 TL' ye aldığı kalemlerin 7 tanesini 6 tl 'ye satıyor .
Tüm Kalemlerin satışından 152 TL kar ettiine göre , kaç tane kalem satmıştır ?
9 tanesi 5 tl ise 1 kalem 5/9 tl olur.(alırken)
7 tanesi 6 tl ise 1 kalem 6/7 tl olur.(satarken)
Kar ettiği söyleniyo.Daha pahalıya satmış.Sattığı fiyattan aldığı fiyatı çıkararak 1 kalemden ne kadar kar ettiğini buluruz.
(6/7) - (5/9) =19/63
x tane kalem satmış olsun.
19.x/63 =152
x=504
soru 2 - Aynı evde kalan bir grup öğretmen 800 TL' lik kira giderini eşit olarak bölüşüyorlar .Eve iki arkadaşları daha yerleşince kişi başına düşen kira gideri % 40 azaldığına göre , son durum kişi başına düşen kaç tl dir ?
başlangıçta x öğretmen olsun evde.800/x tl düşer kişi başına
2 öğretmen daha gelince 800/(x+2) tl düşer kişi başına
2. durumdaki kira gideri ilk kira giderinin %40 daha ek****iş.(bi sayının %40 eksiğini bulmak demek %60 la o sayıyı çarpmak demek.atıyorum %30 eksiğini bulmak %70 çarpmak.veya %30 fazlasını bulmak %130 la çarpmaktır.)