sanırsam ki çarpanlarına ayıramadım
C-1
x6 = 1 için
(1-1).P(x) = x³+a+bx³-1
0 = x³(b+1)+a-1 , b+1 = 0 , a-1 = 0 , a=1 , b=-1 bulunur.
(x6-1) .P(x) = x9+ax6+bx³-1 yerine yazalım.
(x6-1) .P(x) = x9+x6-x³-1
Buradan her iki tarafı x6-1'e bölelim
P(x) = x³+1 bulunur.
P(x) in x-1 ile bölümünden kalan P(1)'dir.
İlk önce a ve b'yi bulduk.daha sonra P(x)'i bulduk.
P(1) = 2 bulunur.
(x6-1).P(x)=x9+ax6+bx³-1
(x6-1).P(x)=x6.(x³+a)+bx³-1
x6-1 , sağ tarafın çarpanı olduğundan, sağ taraf x6-1 parantezine alınabilmeli.
Bunun için, b=-1, a=1 olmalı.
O zaman p(x)=x³+1 , P(1)=2 olur.
Nightmare , soruyu resimle eklememelisin editörle çok kolay bir şekilde eklenebilecek bir soru
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!