MatematikTutkusu.com Forumları

trigonometri ,işlemler üzerindeki sorularım

İlk  1 2
sinavkizi 14:15 24 Nis 2012 #11
birde burda anin yanındakilerin sayı ne kadar olursa olsun kre hepsini mi kapsayacak. bnm sordugumda sin ve x vardı burda sadece bir tek a veya b var.bunların yanındada sayı veya işlem olsa yine kare onlarıda kapsayacak degil mi
Öyle olsaydı tümünü kapsayacaktı, evet.
diğer değerler için basit bir tablo: http://www.cebirsel.com/maths/math2-KonuAnlatim/trigonometri-1_dosyalar/05_Tri32.gif için Google Görsel Sonuçları

Sadece üst üste gelmiş o ikisi, o yüzden tek uzunluk gibi 3 alıyoruz.

Faruk 14:18 24 Nis 2012 #12
peki tanj 90 ve 15 i n eşiti nedir tabloda yazmıyo nasıl alıyosun .sonucu nasıl buluyosun.cot gectigini eksi alabilecegini biliyorum sonucu bulamıyorum
Açıkçası gereksiz bir soru olarak görüyorum. Sonuçta 15-75-90 üçgenin oranları sıklıkla karşımıza çıkmıyor. Burada cot15=2-√3 olduğunu bilmek gerekiyor. Geriye soru işareti kalmıyor sanırım?

Diğer soruna gelince kare tüm kenarları eşit dikdörtgen demektir. Yani 4 kenarı da eşittir. o yüzden 3 alıyoruz orayı.

tubicik - ait kullanıcı resmi (Avatar) tubicik 14:40 24 Nis 2012 #13
Açıkçası gereksiz bir soru olarak görüyorum. Sonuçta 15-75-90 üçgenin oranları sıklıkla karşımıza çıkmıyor. Burada cot15=2-√3 olduğunu bilmek gerekiyor. Geriye soru işareti kalmıyor sanırım?

Diğer soruna gelince kare tüm kenarları eşit dikdörtgen demektir. Yani 4 kenarı da eşittir. o yüzden 3 alıyoruz orayı.
matematige yeni baslayan biri için hiçte gereksiz bir soru olmasa gerek degil mi
tesekkürler..

Faruk 19:37 24 Nis 2012 #14
matematige yeni baslayan biri için hiçte gereksiz bir soru olmasa gerek degil mi
tesekkürler..
Yanlış anlamışsınız beni. Soru sormanız gereksiz değil. Kitapta sorulması gereksiz bir soru olduğunu düşünüyorum. Çünkü 15-75-90 üçgeni sık kullanılmıyor. Genelde hipotenüse inen dikme hipotenüsün 1/4'üdür kuralı kullanılıyor. O açıdan yanlış anlamanıza lüzum yok.

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm