1. #1

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Lise Öğretmenlerinin Matematik Olimpiyat Eğitimi

    İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Lise Öğretmenlerinin Matematik Olimpiyat Eğitimi, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki kamu ve özel ortaöğretim kurumlarında görev yapan lise matematik öğretmenlerine yönelik olimpiyat seviyesinde yürütülen bir eğitim programıdır.

    Bu programın amacı, Ulusal ve Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına katılacak öğrencilerin sayısının artmasına ve bu öğrencilerin etkin biçimde hazırlanmasına yönelik bir altyapı oluşturması amacıyla öğretmenlerin akademik bilgi düzeyini artırmaktır. Ayrıca öğretmenlerimize soru hazırlama ve çözmeleri konusunda da destekler verilmektedir.

    Bu program Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmektedir. Program kapsamındaki eğitimler dört kademeden oluşmaktadır. Her kademe yaklaşık 12 günlük bir plan çerçevesinde toplam 120 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Çalıştay süresince günde 10 saat ders verilmektedir. Çalıştay sonunda bir sonraki kademeye geçenleri belirlemek için TÜBİTAK her yıl Nisan ayında yapılan sınav seviyesinde bir ölçme yapılmaktadır.

    Her bir kademenin içeriği hakkında genel bilgi "Etkinlikler" sayfasında yer almaktadır. Birinci kademe kontenjanı 40 öğretmen olup, başvuruların değerlendirmesi Bilim ve Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecektir. Programın, Haziran 2012 Dönemi I. Kademe Çalıştayı 08 – 20 Haziran 2012 tarihleri arasında İstanbul - Şile Resort otelde yapılacaktır.

    Çalıştaya katılım için aşağıda bağlantı adresi verilen başvuru formunu doldurulmanız gerekmektedir. Başvuru formu 11 Mayıs 2012 Cuma günü saat 23.55’e kadar erişime açık olacaktır.

    Haziran 2012 Dönemi I. Kademe Çalıştayı Başvuru Formu için tıklayınız.

    Daha önce bu eğitime hiçbir şekilde katılmamış liselerde olimpiyat eğitimi veren öğretmenlere ve Fen Liselerinde görev yapan öğretmenlere öncelik verilecektir. Program lise matematik öğretmenlerine kendilerini geliştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bu çalıştay bir nevi kariyer eğitimi olarak düşünülebilir.

    http://harezmi.iticu.edu.tr/

  2. #2

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    ... .... ...


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Lise matematik öğretmenleri olimpiyat eğitimi
    Serkan A. bu konuyu Lise Matematik Öğretmenleri forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 24 May 2011, 19:11
  2. Lise Tüm Matematik Geometri Dökümanları PDF
    Serkan A. bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 15 Mar 2011, 00:11
  3. Lise matematik konu özetleri
    ömer_hoca bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 11 Mar 2011, 18:49
  4. Doğru Matematik Eğitimi
    Serkan A. bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 04 Kas 2010, 02:13
  5. Bilgisayar Destekli Matematik Eğitimi Öğretimi
    Serkan A. bu konuyu Matematik Öğretmenleri Dökümanları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 22 Eki 2010, 01:33
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları