TÜBİTAK ve M.E.B Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı, Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilere rehberlik eden matematik öğretmenlerine yönelik eğitim programı düzenliyor.
Eğitim programı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarına katılacak olan devlet ve özel ortaöğretim kurumları öğrencilerini, bu yarışmalara hazırlamak üzere onlara rehberlik eden öğretmenlerin yetiştirilmesi için düzenleniyor.
27 Ocak- 08 Şubat 2011 tarihleri arasında lise matematik öğretmenlerine yönelik olimpiyat seviyesinde yapılacak eğitim programı TÜBİTAK desteği ile düzenleniyor. Konaklama ve diğer giderlerin TÜBİTAK tarafından karşılandığı eğitimde öğretmenler hem tatil yapma hem de kariyer yapma fırsatı elde ediyor. Başvurular arasından sadece 50 öğretmenin seçileceği eğitim programı için son başvuru tarihi 20 Aralık 2010.
Başvurular Lise retmenlerinin Matematik Olimpiyat Eitimi Resmi Web Sayfas web sitesi üzerinden dolduracak başvuru formu ile on-line olarak veya başvuru formunu [email protected] adresine e-posta yoluyla göndererek yapılabiliyor.