1. #1

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    enzimler

    1) üç ayrı deney tüpünün içerisine nişasta , amilaz , ve su konuluyor.
    bu tüplerden :
    I. 1. tüp 0 derece ph=7
    II.2.tüp 35 derece ph=2 de
    III.3.tüp 70 derece ph=8 de
    bir süre bekletiliyor.

    bu sürenin sonunda tüplere glikoz damlatıldığında hangi tüplerde renk değişimi gözlenmez?

    ben I ve III dedim ama II de varmış. II de 35 derecede enzim etkinliğini kaybetmez dedim.

    2) bir deney tüpünün içerisine protein çözeltisi ve protein sindiren enzimler konuluyor.
    optimum koşullarda bir süre bekletildikten sonra
    I.tüpteki çözeltinin ph ı azalır.
    II.sindirim enzimlerinin miktarı azalır.
    III.protein ayıracı damlatılırsa renk değişimi gözlenmez

    ifadelerinden hangileri doğrudur?

    I de neden ph azalıyor anlamadım . sonuçta protein sindiriminden amonyak çıkmıyor mu.

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    aminoasitleri unutmamak lazım.

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    aminoasitleri unutmamak lazım.
    o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.
    30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor
    proteinin sindirimi ile aminoasitler ortaya çıkar. Amonyağı düşünmemek lazım bu durumda bence

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?
    Bunu araştırmak lazım. Soruları 33 dereceye göre çözdüğümüzde doğru çıkıyor.

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    saol duygu.

    3. soruyada bi bakarmısın :

    midesi alınan bir insan için
    ı.protein sindiremez
    II.bireyin pepsin enzimiyle ilgili geni oğul bireylere aktarılamaz.
    III yüzey genişliğine sahip besinlerden en yüksek oranda faydalanır.
    yargılarından hangileri doğru?

  9. #9

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Not: Amilaz enzimi ph'ı yüksek olan bazik ortamlarda aktiftir.
    Soruda ph=2'de asidik ortam olacağı için enzim etkin değildir.
    Bizi cehenneme de koysan,
    Yine orada Rahman ve Rahim olduğunu haykıracağız!
    Yine Sana ellerimizi kaldıracak,
    Yine Sana Rabb diyeceğiz!

    Sen başka birşey dedirtme Ya Rabbi! (Amin!)

  10. #10

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    10. sınıf
    frk'ye katılıyorum.ama sıcaklık için de söyleyebileceğimiz şey(campbell'dan alınan bilgilere göre) tipik bir insanın enzimatik faaliyetleri ortalama 48 dereceden sonra tamamen sona eriyor.tepkime hızının en yüksek olması için gereken optimum sıcaklık ise ortalama 36 derece...


 
1 2

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Enzimler
      Supernatural, bu konuyu "Lise Dersleri" forumunda açtı.
      : 4
      : 23 Kas 2012, 20:22
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları