1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf

    enzimler

    1) üç ayrı deney tüpünün içerisine nişasta , amilaz , ve su konuluyor.
    bu tüplerden :
    I. 1. tüp 0 derece ph=7
    II.2.tüp 35 derece ph=2 de
    III.3.tüp 70 derece ph=8 de
    bir süre bekletiliyor.

    bu sürenin sonunda tüplere glikoz damlatıldığında hangi tüplerde renk değişimi gözlenmez?

    ben I ve III dedim ama II de varmış. II de 35 derecede enzim etkinliğini kaybetmez dedim.

    2) bir deney tüpünün içerisine protein çözeltisi ve protein sindiren enzimler konuluyor.
    optimum koşullarda bir süre bekletildikten sonra
    I.tüpteki çözeltinin ph ı azalır.
    II.sindirim enzimlerinin miktarı azalır.
    III.protein ayıracı damlatılırsa renk değişimi gözlenmez

    ifadelerinden hangileri doğrudur?

    I de neden ph azalıyor anlamadım . sonuçta protein sindiriminden amonyak çıkmıyor mu.

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    aminoasitleri unutmamak lazım.

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    Alıntı duygu95'den alıntı Mesajı göster
    aminoasitleri unutmamak lazım.
    o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor

  5. #5

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    Alıntı duygu95'den alıntı Mesajı göster
    Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.
    30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?

  6. #6

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Alıntı nightmare'den alıntı Mesajı göster
    o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor
    proteinin sindirimi ile aminoasitler ortaya çıkar. Amonyağı düşünmemek lazım bu durumda bence

  7. #7

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Alıntı nightmare'den alıntı Mesajı göster
    30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?
    Bunu araştırmak lazım. Soruları 33 dereceye göre çözdüğümüzde doğru çıkıyor.

  8. #8

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    saol duygu.

    3. soruyada bi bakarmısın :

    midesi alınan bir insan için
    ı.protein sindiremez
    II.bireyin pepsin enzimiyle ilgili geni oğul bireylere aktarılamaz.
    III yüzey genişliğine sahip besinlerden en yüksek oranda faydalanır.
    yargılarından hangileri doğru?

  9. #9

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Üniversite
    Not: Amilaz enzimi ph'ı yüksek olan bazik ortamlarda aktiftir.
    Soruda ph=2'de asidik ortam olacağı için enzim etkin değildir.

  10. #10

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    10. sınıf
    frk'ye katılıyorum.ama sıcaklık için de söyleyebileceğimiz şey(campbell'dan alınan bilgilere göre) tipik bir insanın enzimatik faaliyetleri ortalama 48 dereceden sonra tamamen sona eriyor.tepkime hızının en yüksek olması için gereken optimum sıcaklık ise ortalama 36 derece...


 
2 sayfadan 1.si 12 SonuncuSonuncu

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Enzimler
    Supernatural bu konuyu Lise Dersleri forumunda açtı
    Cevap: 4
    Son mesaj : 23 Kas 2012, 23:22
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları