Supernatural 20:32 23 Kas 2012 #1
nightmare 20:52 23 Kas 2012 #2
soru 1 :
tepkime sonunda 1.grafiğe göre artış olmuş buna ürün diyebiliriz . aynı şekil subsrat kullanıldığı için azalır
tepkimeye girenler azalırken çıkanlar artar böyle düşünebiliriz.
enzim miktarı değişmez. sanırsam B şıkkı oluyor
nightmare 20:55 23 Kas 2012 #3
2.soruyla ilgili bilgim yok ama yorum yaprsam B derdim . doğru mu?
Supernatural 22:48 23 Kas 2012 #4
teşekkürler çözümlerin doğru 1 soruyu daha ayrıntılı anlatsan diyecem tepkimeye girenler nasıl azalıyor? işin içine kimya mı giriyor

2 soruda doğru fenilalenin ne olduğunu bilmiyordum o yüzden sordum (googleden kopya çektim)
nightmare 23:22 23 Kas 2012 #5 teşekkürler çözümlerin doğru 1 soruyu daha ayrıntılı anlatsan diyecem tepkimeye girenler nasıl azalıyor? işin içine kimya mı giriyor

2 soruda doğru fenilalenin ne olduğunu bilmiyordum o yüzden sordum (googleden kopya çektim)
kimya tabi biraz . suyun oluşumunu düşün nasıl ki hidrojenle oksijeni tepkimeye sokarsan hidrojen ve oksijen azalır , su artarsa aynı şey . enzimlerse tepkimelerde değişmeden çıkarlar . yani kullanılırlar ama miktarları değişmez.
2yi anlatayım
sorudan yorum yaptım tamamen
1. şık olamaz çünkü enzim yoksa tirozine dönüşemez. dönüşemediği içinde fenilalanin birikir yani 3 doğru. e fenilalanin biriken vücuda fenilalanin niye verilsin bi daha o yüzden 4 yanlış dedim.