MatematikTutkusu.com Forumları

enzimler

1 2 Son
nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 18:32 06 Haz 2012 #1
1) üç ayrı deney tüpünün içerisine nişasta , amilaz , ve su konuluyor.
bu tüplerden :
I. 1. tüp 0 derece ph=7
II.2.tüp 35 derece ph=2 de
III.3.tüp 70 derece ph=8 de
bir süre bekletiliyor.

bu sürenin sonunda tüplere glikoz damlatıldığında hangi tüplerde renk değişimi gözlenmez?

ben I ve III dedim ama II de varmış. II de 35 derecede enzim etkinliğini kaybetmez dedim.

2) bir deney tüpünün içerisine protein çözeltisi ve protein sindiren enzimler konuluyor.
optimum koşullarda bir süre bekletildikten sonra
I.tüpteki çözeltinin ph ı azalır.
II.sindirim enzimlerinin miktarı azalır.
III.protein ayıracı damlatılırsa renk değişimi gözlenmez

ifadelerinden hangileri doğrudur?

I de neden ph azalıyor anlamadım . sonuçta protein sindiriminden amonyak çıkmıyor mu.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:39 06 Haz 2012 #2
Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:41 06 Haz 2012 #3
aminoasitleri unutmamak lazım.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 18:43 06 Haz 2012 #4
aminoasitleri unutmamak lazım.
o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 18:45 06 Haz 2012 #5
Enzimler 33 derecenin üzerinde etkinlik gösteremez diye biliyorum ben.
30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:47 06 Haz 2012 #6
o da doğru , bu durumda aminoasit mi baskın geliyor
proteinin sindirimi ile aminoasitler ortaya çıkar. Amonyağı düşünmemek lazım bu durumda bence

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:54 06 Haz 2012 #7
30-35 falan değil mi. zaten 33 te hiç etkinlik göstermese vücudumuzun sıcaklığı 36-37 nası göstericek ki?
Bunu araştırmak lazım. Soruları 33 dereceye göre çözdüğümüzde doğru çıkıyor.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 18:54 06 Haz 2012 #8
saol duygu.

3. soruyada bi bakarmısın :

midesi alınan bir insan için
ı.protein sindiremez
II.bireyin pepsin enzimiyle ilgili geni oğul bireylere aktarılamaz.
III yüzey genişliğine sahip besinlerden en yüksek oranda faydalanır.
yargılarından hangileri doğru?

Faruk 19:11 06 Haz 2012 #9
Not: Amilaz enzimi ph'ı yüksek olan bazik ortamlarda aktiftir.
Soruda ph=2'de asidik ortam olacağı için enzim etkin değildir.

Gal-Kübra 22:47 06 Haz 2012 #10
frk'ye katılıyorum.ama sıcaklık için de söyleyebileceğimiz şey(campbell'dan alınan bilgilere göre) tipik bir insanın enzimatik faaliyetleri ortalama 48 dereceden sonra tamamen sona eriyor.tepkime hızının en yüksek olması için gereken optimum sıcaklık ise ortalama 36 derece...

1 2 Son

Benzer konular

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm