1) üç ayrı deney tüpünün içerisine nişasta , amilaz , ve su konuluyor.
bu tüplerden :
I. 1. tüp 0 derece ph=7
II.2.tüp 35 derece ph=2 de
III.3.tüp 70 derece ph=8 de
bir süre bekletiliyor.
bu sürenin sonunda tüplere glikoz damlatıldığında hangi tüplerde renk değişimi gözlenmez?
ben I ve III dedim ama II de varmış. II de 35 derecede enzim etkinliğini kaybetmez dedim.
2) bir deney tüpünün içerisine protein çözeltisi ve protein sindiren enzimler konuluyor.
optimum koşullarda bir süre bekletildikten sonra
I.tüpteki çözeltinin ph ı azalır.
II.sindirim enzimlerinin miktarı azalır.
III.protein ayıracı damlatılırsa renk değişimi gözlenmez
ifadelerinden hangileri doğrudur?
I de neden ph azalıyor anlamadım . sonuçta protein sindiriminden amonyak çıkmıyor mu.