1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Birkaç Problem

    1. Hızları sırasıyla 70 km/sa ve 60 km/sa olan iki araç arasında 325 km mesafe vardır. Aynı anda birbirlerine doğru hareket eden bu araçların aralarındaki mesafe kaç saat sonra ikinci kez 65 km olur? (3)

    2. Şubat ayının 29 çektiği bir yılın ilk günü cumartesi olduğuna göre bu yılın içindeki en son Çarşamba günü kaçıncı güne denk gelir? (361)

    3. İki saatten birincisi 20, ikincisi 15 dakikada bir çalmaktadır. Her iki saat ilk defa saat 12.00 de birlikte çalmıştır. 1. saat 10. defa çaldığında 2. Saat ne zaman, kaçıncı defa çalıyor olur?(12. Kez 15.30)

    4. 5 in katı olan ardışık 5 tane pozitif tam sayının toplamı en az A ve 5 in katı ardışık 5 tane negatif tam sayının toplamı en çok B dir. Buna göre B – A kaçtır? (-150)


  2. #2

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    4) en küçük pozitif 5 ile negatif -5 ile başlar
    5+10+15+20+25=75
    -5-10-15-20-25=-75
    b-a=-75-75=-150

  3. #3

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    5)bölme işlemini yaparsan bölüme 2 veriyoruz ve 32-30=2 kalıyor
    sonra değer veriyorum

    a =0 için b= 5
    a=1 için b=6
    2 için 7
    3 için 8
    4 için9
    5, 10
    6,11
    7,12
    8,13
    9,14

    (14+5)/2.10=95
    (9+0)/2.10=45
    95+45=140

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Ellerine sağlık kırmızı gece. Rica etsem diğer sorularıda çözebilir misin???????

  5. #5

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer
    3) bunu anlamadım ben şöyle çözdüm, belki başkası çözebilir.

    İki saatten birincisi 20, ikincisi 15 dakikada bir çalmaktadır. Her iki saat ilk defa saat 12.00 de birlikte çalmıştır. 1. saat 10. defa çaldığında 2. Saat ne zaman, kaçıncı defa çalıyor olur?(12. Kez 15.30)

    (20,15)okek=60 dakikada bir beraber çalıyorlar

    12.00 da ilk kez çalmışlarsa, 11.00 da çalışmaya başlamışlardır.
    o halde
    1. saat 10. kez çalınca;
    20.10=200 dakika geçer
    200/60=3 saat 20 dak
    geçer.

    11.00+3.20=14.20 olur

    ikincisi 200/15=13 kez çalar.

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    1. 2. ve 3. soruları çözecek kimse yok mu???????

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    1.
    aralarındaki mesafe ilk kez karşılaşmadan önce ikinci kez de karşılaşıp yollarına devam ettikten yani birbirinden ters yönde uzaklaşmaları sırasında 65km olur. bu noktada toplamda katedilen mesafe 325+65=390 olur geçen süre de 390/(60+70)=3 saat olur.

    2.
    ilk çarşamba 5. gün olacaktır dolayısıyla da son çarşamba 366 dan büyük olmayan ve mod7 de 5 e denk olan en büyük numaralı günde olur.
    366=2 olduğuna göre 4 gün daha geri gideriz 362. gün olur
    cevap neden 361 verilmiş anlamadım , hatta soruda şubat ayının 29 çekmesinin etkisi nedir onu da anlamadım (son pazar sorulsa etkisi olurdu)

    3.
    birinci saat aradan 9.20=180 dakika geçtiğinde 10. kez çalar.
    ikinci saat de (180/15)+1=13. kez çalıyor olur ve saat de 15:00 olur.
    verilen cevap 15:30 , bu değer için ilk saat çalmaz.

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Teşekkürler gereksiz yorumcu


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Birkaç Soru
      QuadrantShadow, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 11
      : 16 Haz 2013, 17:22
    2. Birkaç Soru
      QuadrantShadow, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 6
      : 11 Haz 2013, 10:32
    3. birkaç soru
      pamuk77, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 27 Eki 2011, 14:10
    4. birkaç mat sorusu
      pamuk77, bu konuyu "Özel matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 27 Eki 2011, 02:35
    5. son birkaç soru
      xkrallx, bu konuyu "10. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 11
      : 07 Ara 2010, 09:36
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları