MatematikTutkusu.com Forumları

permütasyon ve kombinasyon soruları

İlk  1 2 3
Faruk 21:02 24 Nis 2012 #21
Estağfirullah. Dilara hanım insanlara karşı yıkıcı değil de yapılı davranmalıyız. Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor. Burada elbet insan her türlü soruyu sorabilir. Bazıları tavsiyede bulunabilir fakat bulundukları tavsiyeler yazıda biraz farklı algılanabilir. Bu durumda sakinlikle yaklaşmalısınız olaya. 3 günlük dünyada incir kabuğunu doldurmayan sebeplerle tartışmaya hiç gerek yok. Yanlış anlaşılmalar tartışmaların asıl kaynağıdır. Melek hanım size tavsiyede bulunmuş fakat iki sorunun da aynı yöntemle çözüldüğünü düşünmüş o an. Herkes yanılabilir zaman zaman. Onun ayıbını yüzüne vurmak değil örtmek düşer bize.

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 21:05 24 Nis 2012 #22
melek12

siz de güzel açıklamışsınız, bu bir laf atma değil.

Bu sizin yazınız
'''Ama görüyorum ki çözdüklerim size birşey [I]kazandırmıyor] Bence benzer soruların mantığını öğrendiğinizde diğerini de çözebilmeniz gerekli'''' Bu cümlelerinizden yola çıkmıştım;ama neyse uzatmaya gerek yok. Yine tekrar sağolun
Muhtemelen KPPSye giriceksiniz ve belki de bu tür sorular çıkacak. Çözdüğünüz soruları özümsemezseniz bana göre boşuna zaman kaybetmiş olursunuz. Dediğim gibi soruyu YANLIŞ okumuşum + yanlış çözmüşüm. Ancak hatamı fark ettim mi ? Cevabımı düzelttim mi ?
Evet. Mühim olanda sizin bu tarz soruları anlayıp sınavda karşınıza çıkacak bu tür soruları çözebilmeniz değil mi ? İşte bu yüzden çözdüğünüz soruları özümsemeniz gerektiğini söyledim.

Başarılar...

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 21:43 24 Nis 2012 #23
incir kabuğu değil çekirdeği olacak

nasıl konu değiştiriyorum ama

sinavkizi 21:49 24 Nis 2012 #24

" "

Faruk 21:55 24 Nis 2012 #25

Hocam çok fena hata ayıklıyorsunuz Haklısınız

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 22:06 24 Nis 2012 #26
Hocam çok fena hata ayıklıyorsunuz Haklısınız
biri uzun kollu diğeri kısacık kollu (kısa dediysek bileğe kadar) cüppe giyen iki şeyhin hikayesini hatırladım.
uzun kolluya sormuşlar neden diye, kolumuzu şöyle yaptık mı insanlarda gördüğümüz tüm hataları örteriz demiş. diğerine sormuşlar sen niye uzun giyip
hataları örtmüyosun diye, o da biz örtecek hata görmüyoruz demiş ya o hesap. siz benim hatalarımı aramayın da büyüklük sizde kalsın

bu arada konu yeterince değişti di mi?

Faruk 22:29 24 Nis 2012 #27
Estağfirullah hocam. Güzel hikayeymiş

Diğer çözümlü sorular alttadır.
Çözümlü Permütasyon Soruları Permütasyon Soruları
Tüm Etiketler

İlk  1 2 3
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm