Pazar alışverişi yapan bir kadın, 5 kg elma, 2kg portakal ve 3 kg muz alırsa parasının 1/3 ünü ; 4 kg elma 1 kg portakal ve 2 kg muz alırsa parasının 1/4 ünü harcamış oluyor. Buna göre 1 kg elma 1 kg portakal ve 1 kg muz alan kadın parasının kaçta kaçını harcamış olur? 1/12
Bir miktar şeker, bir sınıftaki öğrencilere 6 şar 6 şar paylaştırılırsa 2 şeker artıyor, 8 er 8 er paylaştırılırsa 2 öğrenciye şeker kalmıyor. Sınıfta kaç öğrenci var ? 9 (sonucu şıkları deneyerek kısa sürede buluyorum ama denklemi kuramıyorum)
40 soruluk bir sınavda her doğru cevap için 4 puan verilmekte ve her yanlış cevap için ise 3 puan silinmektedir. Tüm soruları yanıtlayarak sınavdan 76 puan alan bir öğrenci kaç soruya doğru cevap vermiştir? 28 (sonucu şıkları deneyerek kısa sürede buluyorum ama denklemi kuramıyorum)
Farklı madenlerden yapılmış eşit uzunluktaki iki mumdan biri 8 saatte , diğeri 6 saatte tamamen eriyor. Mumlar aynı anda yakıldıktan kaç saat sonra , birinin boyu , diğerinin boyunun 3 katı kadar olur.? 16/3
Bir öğrenci bir kitaptaki soruların 2/7 sini günde 80 soru çözerek, geriye kalan soruları da günde 60 soru çözerek tüm soruları 13 günde bitiriyor. Buna göre bu kitapta toplam kaç soru vardır? 840 (şık deneyerek kısa sürede buluyorum ama denklemi kuramıyorum)
bunlardan bazılarını şıkları deneyerek buluyorum pek de fazla zaman harcamadan ama denklemi kuramıyorum. birde hangi tip sorularda şıkları deneyerek kısa sürede sonuca ulaşılabilir, hangi tip soruda denklem kurmak sonuca daha çabuk ulaştırır. bu ayrımı yapmamız mümkün mü ?yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler