1. #1

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    OKEK,OBEB soruları

    1.soru:

    A,B ve C sayılarının asal çarpanlarına ayrılmış şekli yukarıdaki gibidir.
    Buna göre A+B+C toplamı kaçtır?
    2.soru:
    Aralarında asal olan a ve b sayılarının OBEB'i ile OKEK'inin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
    a)a.b+b
    b)a.b+1
    c)a.b+a
    d)a.b+a+b
    e)a+b
    3.soru:
    Merve kalemlerini 12'şer 12'şer saydığında 10 tane,9'ar 9'ar saydığında da 7 kalemi artıyor.Merve'nin kalemlerinin sayısı 3 basamaklı olduğuna göre, Merve'nin en az kaç kalemi vardır?
    4.soru:
    Kenar uzunlukları 48 cm ve 80 cm olan dikdörtgen şeklindeki bir zemine kare biçimindeki özdeş fayanslar döşenecektir.Buna göre, bu işlem için en az
    kaç fayans gereklidir?
    5.soru:
    Eni 24 m ve boyu 30 cm olan dikdörtgen şeklindeki bir tarlanın etrafına ve köşelerine eşit aralıklarla fidan dikilecektir. Buna göre, bu iş için en az kaç fidan gereklidir?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    C.2
    Aralarında asal ise 1 den başka ortak bölenleri yoktur bu yüzden OBEB=1
    OKEK=a.b
    OKEK+OBEB=a.b+1
    İnternetim yok

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    C.3
    Mervenin kalemlerine x diyelim
    x=12m+10=9y+7
    x+2=12m+12=9y+9
    x+2=12(m+1)=9(y+1)
    OKEK(12,9)=36k (36 ve katları)
    x üç basamaklı bir sayı ise
    k=3 için x+2=108 x=106
    İnternetim yok

  4. #4

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer
    Arkadaşlar 1,4 ve 5.soruları da çözer misiniz?

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    1)
    A=2.3.5=30
    B=2.3=6
    C=2.5.7=70 (3 e bölünmediğinden 3 ü almadık)

    A+B+C=30+6+70=106 olur

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    4) ebob sorusudur.
    ebob(48,80)=16
    48/16=3
    80/16=5
    3.5=15 tane kare kullanılır.

    5) bu soruda ebob sorusu;
    ebob(24,30)=6
    çevre=2.(24+30)=108
    108/6=18 tane ağaç gereklidir.

  7. #7

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    Diğer
    Çok teşekkürler size


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. OBEB-OKEK Soruları
      ezgi95, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 13
      : 04 Tem 2012, 11:55
    2. OBEB - OKEK Soruları
      SerdarTOPCU, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 8
      : 12 Haz 2012, 18:25
    3. Obeb-okek soruları
      demitria, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 20
      : 29 Eyl 2011, 22:26
    4. Okek obeb soruları
      mahmut90, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 17 Nis 2011, 14:24
    5. obeb okek soruları
      busem, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 11
      : 01 Nis 2011, 18:15
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları