1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    hareket problemleri

    1) Saatteki ortalama hızı 80 km olan bir otobüsle, saatteki ortalama hızı 100 km olan bir otomobil B kentine gitmek üzere A kentinden birlikte hareket ediyorlar. Otobüs, B kentine otomobilden 1 saat geç vardığına göre, A ile B kentleri arası kaç km'dir? (cevap: 400)

    2) Hızları sırasıyla V - 20, V - 20 olan iki taşıttan birincisinin t saatte aldığı yol a km, ikincisinin t/3 saatte aldığı yol 2a km olduğuna göre V kaçtır? (cevap: 28)

    3) Hızları 110 km/saat ve 90 km/saat olan iki otomobil, A ve B kentlerinden aynı anda, birbirlerinden uzaklaşacak şekilde, ters yönde hareket ettiklerinde 3 saat sonra birbirlerinden 850km uzakta oluyorlar. İki otomobil karşılıklı hareket etselerdi kaç saat sonra karşılaşırlardı? (cevap: 1,25)

    4) Aynı yönde hareket eden iki bisikletli arasında 12 km yol vardır. Arkadan hareket edenin hızı saatte 3 km daha fazla olduğuna göre, kaç saat sonra önde hareket edenin 18 km önüne geçer? (cevap: 10)

    5) Bir taşıt 600 km'lik yolu 40 km/sa ve 50 km/sa değişen hızlarla 14 saatte kat ediyor. Bu taşıt kaç saat 40 km/sa hızla hareket etmiştir? (cevap: 10)

    *anlatım yerine işlem olursa daha iyi anlarım

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    AÖF Öğrencisi

    Sponsorlu Bağlantılar

    CEVAP1 = 8(x+1)=100.x , 80x +80 =100x , 20x = 80 x =4 , 100.4=400

    CEVAP2 = 110.3=330 , 90.3=270 , 330+270=600, 850-600=250=|AB| 250/110+90 =t ,t=5/4 ise t=1,25

    CEVAP4 = 4.3=12 aradaki mesafeyi kapatır 6.3=18 önüne geçer toplam 4+6=10 olur

    CEVAP5 40x+50(14-x)=600,, 40x +700 -50x = 600 ise 10x=100 ==) x=10 olur
    BİR MUM DİĞER BİR MUMU TUTUŞTURMAKLA IŞIĞINDAN BİR ŞEY KAYBETMEZ ((MEVLANA))

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar



    3) Hızları 110 km/saat ve 90 km/saat olan iki otomobil, A ve B kentlerinden aynı anda, birbirlerinden uzaklaşacak şekilde, ters yönde hareket ettiklerinde 3 saat sonra birbirlerinden 850km uzakta oluyorlar. İki otomobil karşılıklı hareket etselerdi kaç saat sonra karşılaşırlardı? (cevap: 1,25)


    Şimdi şöyle söyliyeyim , iki araçtan birincisi 3 saat sonra şekildeki gibi A noktasından 330 kilometre ilerlemiş olacak , diğeri ise B noktasından 270 km ilerlemiş olacak yani toplam ikisi 600 km uzakta olacaktı birbirlerinden ancak soruda 850 demiş demek ki bu durumda A VE B Kentleri arasında da bir uzaklık olmalı ve bu uzaklık 250 kmdir.

    Karşılıklı hareket ettiklerinde ise ;

    x=(v1+v2).t
    250=200.t
    t=250/200=25/20
    t=25/20*5(genişlettik)
    t=125/100
    t=1,25

    Umarım anlatabilmişimdir


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Yaş-Hareket problemleri
      darthwader, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 17 May 2012, 21:55
    2. Hareket Problemleri
      duygu95, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 13
      : 15 Mar 2012, 02:42
    3. hareket problemleri
      makme, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 06 Şub 2012, 07:52
    4. hareket problemleri
      ayşe gül, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 23 Nis 2011, 21:44
    5. hareket problemleri
      the-lara_hj, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 02 Mar 2011, 21:38
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları