1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    sayı problemleri

    soru1) leyla ile mecnunun evlendiğinde 4 çocukları oluyor. bu dört çocukta evlenince her birinin 4 er çocuğu oluyor. bir bayram sabahı leyla ile mecnunun tüm çocukları ve tüm torunları ailecek biraraya geldiklerinde,toplam kaç kişi olur ? (cevap= 26)

    soru2) bir satıcı a liradan 20 yumurta aldığında bu satıcıya 2 yumurta hediye ediliyor. buna göre , satıcının aldığı 1 yumurtanın maliyeti ne kadar azalır ? ( cevap = a/20 )

    soru3)
    Matematik, basit temel kurallara bagli, kagitlar üzerine yazili ,anlamsiz sembollerle oynanan bir oyundur .

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    leyla ve mecnun'un 4 çocuğu, çocuklar evlenmişse eşleriyle birlikte 8 kişi oldular. Her bir ailenin 4 çocuğu var, toplam 4 aile: 4.4=16 çocuk,
    16+8=24, leyla ile mecnun: 24+2=26

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    soruda tüm çocukları ve tüm torunları diyince eşleri sayıp saymama konusunda kararsız kaldım . onuda belirtmesi gerekmiyor muydu diğerlerini belirtince ? teşekkür ederim bu arada
    Matematik, basit temel kurallara bagli, kagitlar üzerine yazili ,anlamsiz sembollerle oynanan bir oyundur .

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    soruda tüm çocukları ve tüm torunları diyince eşleri sayıp saymama konusunda kararsız kaldım . onuda belirtmesi gerekmiyor muydu diğerlerini belirtince ?
    1. evlendiler
    2. ailecek

    ifadelerinden çıkaralım diye düşündüm.

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    diğer iki soruma bakabilecek yok mu
    Matematik, basit temel kurallara bagli, kagitlar üzerine yazili ,anlamsiz sembollerle oynanan bir oyundur .

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    3)
    1. levhada Ankaraya 250 km kaldığını gösterirken, 2. levhada Ankaraya 90 km kaldığını gösteriyor. O zaman |XY|=250-90=160
    2. levhada Boluya 320 km kaldığını gösterirken, 2. levhada Boluya 120 km kaldığını gösteriyor. O zaman |YZ|=320-120=200

    |XY|/|YZ| =160/200=4/5
    3 tür beyin vardır.
    Küçük beyinler, insanları;
    Orta beyinler, olayları;
    Büyük beyinler, fikirleri;
    tartışır.

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    teşekkür ederim hocam .
    Matematik, basit temel kurallara bagli, kagitlar üzerine yazili ,anlamsiz sembollerle oynanan bir oyundur .

  9. #9

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Sanırım hata senden kaynaklanıyor.Linki kopyala yapıştır yapma direk üstüne tıklat.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Sayı Problemleri
      my_all, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 0
      : 10 Mar 2014, 23:13
    2. Sayı Problemleri
      firenze, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 5
      : 03 Şub 2014, 21:14
    3. Sayı Problemleri
      matçı01, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 28 Haz 2012, 16:43
    4. sayı problemleri
      esdu, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 15
      : 04 Şub 2012, 20:20
    5. sayı problemleri
      ali fuat özcan, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 31 Oca 2012, 02:34
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları