1. #1

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    Sayı Problemleri

    1)Bir su deposunun 3/5 i su ile doludur.Bu depoya 120 lt su konduğunda su konduğunda deponun hacminin 1/5 i kadar su taşmaktadır.Bu deponun tamamı kaç lt su alır?

    Çözüm

    Deponun hacmine 5V dersek 3V doluymuş depoya 120 lt su ekleyelim

    3V+120=5V+V

    3V=120 V=40 Depo 5V idi 5.40=200

    2)
    Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan bir öğrencinin başarı oranı %65 dir.
    Bu öğrenci soruların yüzde kaçını yanlış yanıtlamıştır?
    Çözüm 2)

    sınav 100 soruluk olsun 65 neti var

    100 sorudan x soruyu yanlış yapsın 100-x doğrusu vardır bu uşağın x/4 kadar doğrusuda gidecektir

    100-x-x/4=65

    -5x/4=-35

    x=28 soruların %28 ini yanlış cevaplamıştır.

    3)Farklı uzunluktaki iki tel, uç uça eklendiğinde oluşan telin orta noktasının,eklemeden önceki parça tellerin orta noktalarına uzaklıkları 5 ve 7 cm dir.
    Buna göre ,uzun telin boyu kısa telden kç cm fazladır?
    Çözüm 3)

    şöyle düşünelim uç uca eklediğimizde oluşan telin boyu 2a+2b olsun orta noktası a+b
    2a uzunluklu telin orta noktası a 2b uzunluklu telinki b dir

    a+b-a=5 a+b-b=7

    b=5 a=7

    7-5=2

    4)Bir sınıfta kızlar 3 kişilik,erkekler 4 kişilik gruplara ayrıldığında grup sayılarının birbirine eşit olduğu ve üç kişinin açıkta kaldığı görülüyor.
    Sınıf mevcudunun 50 den az olduğu bilindiğine göre,bu sınıftaki kız öğrenci sayısı en fazla kaç olabilir?
    Çözüm 4)
    bu sınıfta e kadar erkek k kadarda kız olsun

    k/3=e/4

    4k=3e

    e=4m

    k=3m

    3 kişide açıkta kalıyorsa sınıf 7m+3 kişiliktir sınıf 50 den az ise m=6 için sınıf mevcudu 50 yi geçmez ve 45 olur k=3m 3.6=18 3 kişiyide kızlara koyarsak 18+3=21 olabilir

    5)Bir kasetçalarda kaseti dinlerken çalma hızı,ileri alma hızının 1/10 katıdır.
    Bu kasetçalarda dinleme süresi 45 dk olan bir kaset,başından itibaren 15 dk dinleniyor.Daha sonra 2 dakika boyunca ileri alınıyor.
    Geri kalan kısım dinlenerek kaset bitirildiğinde toplam kaç dk geçmiş olur?

    Çözüm 5)

    bu kasetçalar bir kaseti 1dk da 10x hızıyla dinlenir. x hızıyla ileri sarılır.Kasetin tamamı 450x olsun

    15 dk kaseti dinledik 15.10x=150x 450x-150x=300x lik kısım kaldı 2dk ileri saralım 300x-2x=298x lik kısmı kaldı aynı zamanda kasetin 28 dk lık kısmı kaldı

    298/28≅10dk geçmiş olur başlangıçta 15dk geçmişte 15+10=25dk geçmiş olur
    Taş kırılır ,Tunç erir.Ama Türklük ebedidir.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

    Biyomedikal Mühendisliği

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    Eline sağlık Serkan. Çok zahmet etmişsin.

Diğer çözümlü sorular için alttaki linkleri ziyaret ediniz


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Sayı Problemleri
      my_all, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 0
      : 10 Mar 2014, 23:13
    2. Sayı Problemleri
      firenze, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 5
      : 03 Şub 2014, 21:14
    3. Sayı Problemleri
      matçı01, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 28 Haz 2012, 16:43
    4. sayı problemleri
      esdu, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 15
      : 04 Şub 2012, 20:20
    5. sayı problemleri
      ali fuat özcan, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 5
      : 31 Oca 2012, 02:34
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları