+x bir tamsayı ise x in virgülden sonraki kısmı nedir?
2. x elamanıdır tamsayı.
3x+1
x-2
kesri rasyonel sayı olmadıgına göre 3x+1 ifadesnin degeri kactır
3.
1
2
<x<
2
3
ise x hangisi olabilir(bu tarz soruların tek tek denemek dısında bir yolu var mı..hos ben deneyerekte bulamadım
4.
3a-1
2a+5
a pozitif tamsayı. kesirde basit kesir ise a kac farklı deger alabilir.ben bu tarz soruları genelde bölerek yapıyorum..ama bunu bölemedim.denerekte yapmak istemedigim için biri bana bunun nasıl bölündügünü ögretebilir mi yada deneme dısında nasıl bir yolla çözüyor
Java editörüyle yazdıklarından sonra iki satır boşluk bırakırsan düzgün görünür.
Ayrıca iki kesir arasına yazı yazacağında kesir işlemi kullanabilirsin.
İyi günler.
Sorularınızı düzenledim. Kesir mantığı şu şekilde çalışır.
SORU1: 1/2+1/2 toplamının değeri nedir ?
Sorusunu kesir kodu kullanarak yazalım. Kesir ile yazmadığımız her ifadeyi [KESIRISLEMI] kodu içine alıyoruz. Editör üzerindeki sembolüyle çıkar bu kod.
HTML-Kodu:
[KESIRISLEMI]SORU:1 [/KESIRISLEMI][KESIR="1"]2[/KESIR][KESIRISLEMI]+[/KESIRISLEMI][KESIR="1"]2[/KESIR][KESIRISLEMI]toplamının değeri nedir ?[/KESIRISLEMI]
8/1000 ifadesini ondalık sayı olarak yazmak istiyorum, 0,008 şeklinde yazarım.
0,008+x tam sayı ise, virgülden sonraki kısımlar birbirini 1000'e tamamlamalıdır.
x'in virgülden sonraki kısmı a olsun,
a+8=1000
a=992 olacaktır.
Yani x sayısı, x,992 şeklinde bir sayıdır. Sorumuzun cevabı da 992'dir.
Bu soruda olabilir diye sorduğu için şıkları da yazsan iyi olurdu, ben yazıyım
A)5/6
B)11/12
C)5/18
D)25/48
E)37/54
Bu soruda tabiki deneme yolunu kullanıcaz, ama birkaç küçük işlem ile bu deneme süresini en aza indirebiliriz.
1
2
<x<
2
3
Kesirlerin paydasını 6'da eşitleyelim.
3
6
<x<
4
6
x sayısı bu iki değer arasında olacak, biraz yorumlarsak; Yarımdan birazcık daha büyük olsun istiyoruz
Şıklara bakalım,
5/6, neredeyse tama yaklaşmış
11/12, bu da neredeyse tam
5/18, yarımdan biraz fazla istiyorduk, bu yarımdan az
25/48, aradığımızı bulduk sanırım, yarısı 24/48, biraz fazlası 25/48 olabilir
37/54, bunun yarısı 27/54 olmalı, 37/54 biraz fazla artmış sanırım
Bu tahminler deneme süremizi kısaltmak içindi, birbirine yakın değerler varsa hata olabilir. Asla kesirlerin paydasını eşitleyip sağlama yapmadan şıkkı işaretlemeyin
Ama bize önce hangisinden başlarsak zaman kazanacağımızı göstermeye yetti tahminlerimiz,
3/6 ve 4/6 sayılarını 8 ile genişletelim,
24
48
<x<
32
48
Bizim elimizdeki 25/48 değeri, x'i bulunduğu aralığa uyuyor. Cevap D şıkkı olmalı.