"tubicik", açık olmayan yerler varsa lütfen söyle, anlatayım...
bu arada son soruyu sabahtan beri çıkaramıyorum. o eşit iki uzunluğu vermekle niyeti ne ola ki..
"tubicik", açık olmayan yerler varsa lütfen söyle, anlatayım...
bu arada son soruyu sabahtan beri çıkaramıyorum. o eşit iki uzunluğu vermekle niyeti ne ola ki..
Sizleri çok seviyorum ♥
canım cok güzel anlatmısın cok tesekkür ederim o oh be yi sonunda bende cektim
yalnız hocanın çözdüğünü anlayamadım
1.si ef=eg ise ae=ep hangi özellikten nasıl oldu?birde eşit acı göstermiş nasıl olustu=?bfe aeg benzer demiş bu nasıl oluyor
2. çözümüne baktım o diklik oraya nasıl geldiçözümlerde hangi durumda diklik indirebiliyoruz(baska sorulardada görüyorum)
bunların hepsini cevaplarsanız cook sevinirim
”Bedenin kölesi olan hiç kimse özgür değildir..”
Seneca - De Finibus
1.si ef=eg ise ae=ep hangi özellikten nasıl oldu?birde eşit acı göstermiş nasıl olustu=?bfe aeg benzer demiş bu nasıl oluyor
tam da özelliği söylüyorsun aslında.
Başladığın ilk konu açı değil mi? Üçgenlerde benzerliğe geldiğinde daha net göreceksin. Kolların oranları birbirine eşittir. yani ef=eg ise ae=ep, hatta fp=ag
[B]2. çözümüne baktım o diklik oraya nasıl geldiçözümlerde hangi durumda diklik indirebiliyoruz(baska sorulardada görüyorum)
Açıortayda kollara indiğimiz dikmeler eşit olur, yani AO ve OP'ye indiğimiz dikmeler.
Hocamızın "kırmızı" ile indiği dikmeyi ve EG dikmesini görüyorsun; bu ikisi eşit. Demek ki kollara eşit dikmeler inilmiş, demek ki A açısı açıortaymış. O yüzden y-y isimlerini vermiş.birde eşit acı göstermiş nasıl olustu=?bfe aeg benzer demiş bu nasıl oluyor
Benzerlik kısmı ise az evvel söylediğim gibi, şimdi biraz havada kalabilir... o konuya geldiğinde soru işaretleri gidecek, endîşe etme.
unuttum, ben de teşekkür ederim.
ufak bir tekrarlamış oldum açıyı.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!