MatematikTutkusu.com Forumları

çeşit kenar üçgen sorusu

hacer 201 01:49 27 Ara 2011 #1
uzunluğu 20 cm olan bir telden çeşit kenar üçgen yapılıyor Buna göre kenar uzunlukları tam sayı olmak üzere kaç değişik üçgen yapılabilir?(cevap:4)

rozalin 02:04 27 Ara 2011 #2
çözüm yazarsanız sevinirim...

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 02:28 27 Ara 2011 #3
çözüm yazarsanız sevinirim...
soruyu sorana mı söylüyorsunuz, yoksa soru çözenlere mi hocam?

rozalin 02:37 27 Ara 2011 #4
soruyu,görebilmem için yazdım....yorum yapmazsam ,mesajlardan görme imkanım yok...yani bu soruya başka şekilde nasıl ulaşacağımki...belli bir zaman sonra soru forumdan kaldırılıyor....

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 02:43 27 Ara 2011 #5
bir çok yolu var. en basiti bu sayfaya ilk gidiğinizde klavyeden ctrl ile D tuşlarına birlikte bastığınızda bu yazıyı tarayıcınızın sık kullanılanlara eklemek için bir pencere çıkar. Bu yazıyı sık kullanılanlara ekledikten sonra arada bir kontrol edebilirsiniz. İşiniz bitince sık kullanılanlardan silersiniz.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 02:47 27 Ara 2011 #6
ayrıca sorular forumdan kaldırılmıyor. kurallara uyuldukça. sadece yanlış yere açılırsa forumdaki yeri değişiyor nadiren

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 02:57 27 Ara 2011 #7
Amacımız üçgen eşitszliğine uymak yani
örneğin kenar uzunlukları a,b ve c olan üçgen için

|a+b|>c>|a-b| kuralına göre hem bu kurala uyan hem de toplamı 20 olan sayılar.

8-9-3
8-7-5
9-6-5
9-7-4

olmak üzere 4 adet bulunur.

Aslında mantığını sorarsanız ben şu şekilde düşündüm 20'ye en yakın 21 aldım bunu 3'e bölerek

7,7,7 şeklinde ayırdım ama bunu soruda verilen sayıya uydurmak için ve üçgen eşitsizliği kuralına göre bu sayılar etrafında 1 ekleyip 2 ekleyip, ya da çıkartıp oluşturabilceğim tam sayıları buldum.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm