S-1 Bir sınıftaki kızların sayısının erkeklerin sayısına oranı dir. Bu sınıftan 6 kız öğrenci ayrılıp sınıfa 6 erkek öğrenci qelirse kızların sayısının erkeklerin sayısına oranı 2 oluyor.
Buna göre sınıfta başlangıçta kaç kız öğrenci vardı ?
a)12 b)24 c)38 d)42
Sorunun cevabı 42 burada sağlaması burda ama cevap deil çözüm arıyorum.
S-2 Özge elindeki parayla 6 kg elma ile 4 kg kivi veya 3kg kivi ile 8 kg elma alabilmektedir.
Özge 2 kg elma aldığına göre ; geriye kalan parasıyla kaç kg kivi alabilir?
a)4 b)5 c)6 d)7
S-3 Bir telin ısı kesildiğinde orta noktası 5 cm kayıyor buna göre kalan telin ' u daha kesilirse orta nokta kac cm kayar ?
S-4 Bir bidonda x litre su vardır.Bidona 10 litre su ilave edilirse ' i bidondan y litre su alınırsa 'ı dolu olacaktır.
Buna göre x+y kaçtır?
Sorusunun çözümlenebilmesi için aşağıdkailerden hangisinin bilinmesi lazım.
A)Boş bidonun ağırlığı B)Bidonun hacmi C)x-y nin kaç litre olduğu D) Başlangıçta bidonda kaç L su olduğu
S-5 Bir çubuğun her iki ucundan belirli bir miktar kesilmiştir. Kesilen parçaların uzunlukları oranı ve kalan parçanın uzunluğu 140 cm ise çubuğun kesilmeden önceki uzunluğu kaçtır ?
Sorusunun buluna bilmesi için aşağıdakilerden hangisinin bilinmesi gerekir )
A)Verilen bilgilerle soru çözülebilir. B)Kesilen parçalardan birinin uzunluğu verilirse çözülebilir
C)Kesilen parçalardan birinin kalan parçaya oranı verilmişse çözülebilir. D)Kesilen parçaların uzunlukları farkı verilirse çözülebilir.
ARKADAŞLAR BEN BU TÜR SORULARDAN DENKLEM KURAMIYORUM VE HANGİSİNİN BİLİNMESİNİN LAZIM OLDUĞUNU ANLIYAMIYORUM PÜF NOKTASI VARSA SÖYLERMİSİNİZ.
S-6 Bir sınıftaki öğrenciler sıralara 2 şer 2şer otururlarsa 4 kişi ayakta kalıyor 3ier 3er otururlarsa 2 SIRA boş kalıyor.
Buna göre sınıf mevcudu kaçtır?
A)8 B)10 C)12 D)24
5 SORUYU GEÇTİ ZARARIM OLDUYSA OZUR DİLERİM