Merhaba,iyi çalışmalar:
1)Cemil bir merdivenin basamaklarını 3'er 3'er çıkıp 5'er 5'er iniyor.Toplam 24 adım attığına göre bu merdiven kaç basamaklıdır?
2)Alp almış olduğu buzdolabına ait borcunun yarısını 10 eşit taksitle,kalan borcunu ise her bir önceki taksidine 20 tl ekleyerek 5 taksitle ödeyecektir.Buna göre buzdolabı kaç liradır?
3)Aylin'in kalemlerinin sayısı,Burak'ın kalemlerinin sayısının 3 katı ,Aslı'nın kalemlerinin sayısının yarısı kadardır.Aylin,Burak ve Aslı'nın toplam kalem sayısı 2 basamaklı bir doğal sayı olduğuna göre Aylin'in kalem sayısı en çok kaçtır?
4)Ayhan parasının 2/5ini 1.hafta,kalanın 4/9'unu 2.hafta harcıyor.Kalan parasının 3/4'ünü de 3. ve 4. haftalarda eşit olarak harcarsa 4.haftanın sonunda Ayhan'ın 45 tl'si kalıyor.Buna göre Ayhan 2. ve 3. hafta toplam kaç tl harcamıştır?
5)Bir manav 60 kg'lık portakalın küçük boylarının kilogramını 2 tl,büyük boylarının kilogramını 3 tl'den satmış ve 156 lira kazanmıştır.Buna göre küçük boy portakallar kaç kg'dır?
Şİmdiden teşekkürler,ben bu konuyu gerçekten anlamadım.Yardım ederseniz sevinirim.