1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    5. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    Ünlem zor problem

    1-bir memur maaşının yarısıyla 15 gün 2/5 i ile 10 gün geçinebilmektedir.Bu memurun 3 ay geçinebilmesi için en az kaç tl maaş alması gerekir?
    2-2375 sayısının basamak değerleri ile sayı değerlerinin toplamının farkı kaçtır?
    3-bir çıkarma işleminde eksilen çıkan ve farkın toplamı 128 dir.Buna göre eksilen kaçtır?
    4-bir araba gideceği yolun 1/6 sını gidiyor eğer 12 km daha gitseydi 1/5 ini gitmiş olacaktı bu aracın gideceği toplam yol kaç km dir?
    5-bir tende 3 vagon vardır 1.vagondan ikinci vagona 15 yolcu 2.vagondan 3. vagona 12 yolcu geçince vagonlardaki yolcu sayıları eşit oluyor.3. vagonda 90 yolcu var ise trendeki toplam yolcu sayısı kaçtır?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    1) yarısı nedir 1/2 dir 2/5 ile payda eşitleyelim 1/2 5/10 olur 2/5 4/10 olur farkını aldığımızda maaşının kaçıyla 5 gn idare edebileceğini görürüz (15-10=5) 1/10 demekki admaın maaşının 1/10 u 5 gün idare ediyormuş 3 ay =90 gün 90/5 = 18 18/10 maaş gerekli adama 3 ay idare etmek için
    2)2375 in basmak değeri toplamı 2375 dir sayı değeri toplamı 17 dir farkını alırsak 2358 olur
    3)farkla çıkanı yopladığımızda eksileni elde ederriz ozaman 2 tane eksilen 128miş burdan eksilen = 64
    Dim x As Felsefe
    x= Math And Metal
    http://img19.imageshack.us/img19/4164/jocher.jpg
    x³+y³=z³

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    5. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    4 ve 5 e cevap yok herhalde

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    4) 6.5=30 dan yolun tamamını 30x alırsak;
    30x/6+12=30x/5
    5x+12=6x
    x=12 olur.
    toplam yol=30.12=360 olur.

    5) 2. den 3. ye 12 yolcu geçerse; 3. vagonda 102 yolcu olur. geçişler sonrasında yolcu sayıları eşitleniyorsa
    her vagonda 102 yolcu olur. 102.3=306 olur.

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    4)|A__________30x_______________B|

    |AB|=30x olsun.
    30x/6=5x gittiği yol.
    30x/5=6x 12KM daha fazla gitseydi bitireceği yol.
    6x-5x=x=12 ise 30x=12.30=360 KM

    Umarım doğrudur. Başarılar.

    Hocam görmedim çözdüğünüzü. Geç gönderdim.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problem
      mtuter, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 06 Şub 2013, 11:52
    2. problem
      ozan6480, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 25 Ağu 2012, 01:41
    3. Problem
      mertahmetermis, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 3
      : 25 Eyl 2011, 08:08
    4. problem
      korkmazserkan, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 10 Haz 2011, 14:45
    5. problem
      berene02, bu konuyu "3. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 31 May 2011, 19:01
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları