1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    problem

    1.Tanesi 650 megabyte olan boş CD'ye 86 adet şarkı yükledim.Şarkıların bir tanesi 5 megabyte olduğuna göre daha kaç adet şarkı yükleyebilirim?

  2. #2

    Grubu
    Üye
    İş
    9. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    Toplam 86 şarkı yüklemişsin ve her biri 5 megabyte.
    O zaman sen toplam; 86x5=430 megabyte şarkı yüklemiş olursun.
    geriye 650-430=220 megabytelık boş kısım kalır.O halde bu kalan boş kısmı bir şarkının kapasitesine bölersin.
    Yani; 220/5=44 tane daha şarkı yükleyebilirsin..
    To Be Or Not To Be.....[William Shakespeare]

    ~~GüLüMsE...~~#

    ax+by+bx+ay=a(x+y)+b(x+y)
    =(x+y).(a+b)


    a²-b²=(a+b).(a-b)

    İmzamı çalmayın lütfen!![Don't stole,please].

  3. #3

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    86adet x 5 megabyt = 430 mgabyt kadarı dolmuş

    650 - 430 = 220 megabyt kadar boş yerin kalmış

    220 / 5 = 44 şarkı daha yükleyebilirsin.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. hız problem
    kardelencicegi bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 27 Eki 2012, 13:03
  2. problem
    kardelencicegi bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 13 Eki 2012, 22:26
  3. problem
    hattat bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 02 May 2011, 19:18
  4. problem
    hattat bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 02 May 2011, 19:05
  5. Bir problem
    mert46 bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 25 Mar 2011, 14:36
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları