1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    problemler

    1.Hasta olduğumda doktorun verdiği haplardan 1 hafta boyunca sabah -öğlen-akşam yarımşar tablet içtim.Kutuda 13 tam 1 tane yarım hap kaldığına göre başlangıçta kaç tane hap vardı?

    2.Tanesi 1 lira olan dondurmalardan 3 tane alana 1 tane bedava veriyorlar.Dondurmanın tanesi ne kadara gelmiş olur?

    3.1 düzine 1 lirada kaç deste 10 kuruş vardır?

    4.Geçen sene okullar senenin yarısından 14 gün fazla açık kaldığına göre toplamda kaç hafta açık kalmıştır?
    5.Dakikada 2 soru çözen bir öğrenci 240 sorudan oluşan testi kaç saatte çözebilir?

  2. #2

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    5. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    1-24 tür

  3. #3

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    5. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    3. soru 120 tane
    5. soru 2 saat

  4. #4

    Grubu
    Yasaklı üye
    İş
    5. sınıf
    4. soru sanırım 2 hafta

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    soru1

    Günde sabah-öğle-akşam olmak üzere 3 tane yarım hap içiyor.Bunu 1 hafta boyunca sürdürüyor. 3x7=21 tane yarım hap olur
    21 yarım hap 10 tane tam ve 1 tane de yarım hap eder.(21i 2ye böleriz bölümtam hapları, kalan ise yarım hapları gösterir.)
    kutuda ise 13 tam ve 1 yarım var .
    10 tam+13tam =23tam
    1yarım+1 yarım=1 tam
    23+1=24 hap

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    soru2

    3 tane dondurma aldığımızda 1x3 liradan 3 lira ödüyoruz,ama bir tane de bedava veriyorlar .Yani 4 tane dondurma 3tl ye gelmiş oluyor.1dondurmanın ne kadara geldiğini hesaplamak için 3tl yi 4 böleriz 3:4=0,75 tl bir dondurma yani bir dondurma 75 kuruşa gelmiş olur.
    AMA siz bu bölmeleri öğrendiniz mi ki size böyle bir soru soruyorlar berene02?

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    soru3

    1 düzine 12 tanedir.Demek ki elimizde 1x12=12liramız var.sadece bir lirada 10 tane on kuruş olduğuna göre 12 liramızda 12x10=120 tane on kuruşluk vardır.1deste ise on tanedir.120:10=12 İŞLeminden elimizde 12 DESTE on kuruşluk olduğunu buluruz.

  8. #8

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    soru4

    1 yıl 52 haftadır.soruya göre geçen yıl okullar yarım yıl + 14 gün açık kalmış 1 yıl 52 haftadan oluştuğuna göre yarım yıl 52:2=26 haftadır. 14 gün ise 2 haftadır.çünkü bir hafta 7günden oluşur.
    26+2=28 hafta okullar açık kalmış

  9. #9

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    soru5

    dakika da 2 soru çözen öğrenci 240 soruyu,240:2=120 dakikada çözer.Bu da 2SAAT demektir.Çünkü 1 saat 60 dakikadır.

  10. #10

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf
    75 kr


 
1 2

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları