1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    3. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    ´kesir problemleri

    1.Ablamın karnesinde notlardan 1\4'ü 4 iyi ,kalan 9 adet ders 5 pekiyi olduğuna göre ablamın toplam kaç dersi var ?

    2.Bir otomobil 480 km'lik yolun 1\3 'ini 2 saatte gidiyor.Geriye kalan yolu kaç saatte gider?

    3.Babam 45 yaşındadır.Benim yaşım,babamın yaşının 1\5'i,annemin yaşının 1\4'i kadardır.Ben ve annem kaç yaşındayız ?

    4.1\3 'üne 20 tane domates sığan kasanın 3\4'üne kaç domates sığar?

    5.Her gün silgimin 1\10'u tükeniyor.bir ayda kaç silgi tüketmiş olurum?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    5. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    5-günde 1/10=> ayda 30 günde 3 tana tükenir
    4-1/3 üne 20 sığıyorsa 20x3 60 tane sığar 3/4 üne ise 60x4/3=80
    3-babamın yaşı 45 ve babamın 5 te biri isem ben 9 yaşındayım annem 4te bir ise annem 36 yaşındadır
    2-3te birini 2 saatte gidiyor 480/3=160/2 80 saatte 80 gidiyorsa 3 te birini gitmiş 480-160=320 320/80=4 saate gider
    1-tamamına 4te 4 diyelim 4 te birini çıkarırsak 4 te 3 kalır buda 9 a eşit 9x4/3=12 dersi vardır


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Kesir problemleri
      svg, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 3
      : 22 Nis 2014, 18:53
    2. kesir problemleri
      berene02, bu konuyu "5. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 3
      : 10 Mar 2013, 14:40
    3. Kesir Problemleri
      matçı01, bu konuyu "12. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 12
      : 19 Tem 2012, 17:36
    4. Kesir Problemleri
      ozgurivgen, bu konuyu "Kpss matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 18 Nis 2012, 17:05
    5. kesir problemleri
      ayşe gül, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 20 Nis 2011, 22:14
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları