3 ÇOCUKLU bir ailede anne VEYA baba yanlarına EN AZ bir tane çocuğunu alarak kaç farklı şekilde lunaparka gidebilirler ? (anneyle baba küs galiba)
3 ÇOCUKLU bir ailede anne VEYA baba yanlarına EN AZ bir tane çocuğunu alarak kaç farklı şekilde lunaparka gidebilirler ? (anneyle baba küs galiba)
ailede 3 çocuk olduğundan anne için (3/1),(3/2)ve (3/3) farklı gidiş şekli var. yani 7 farklı gidiş şekli. dolayısıyla baba içinde 7 farklı durum olur. toplam 14 değişik şekilde gidilebilir
eğer anne ve baba birlikte gidebiliyorlarsa (soruda benim anladığım anne VEYA baba dediğin için sadece anne veya sadece baba gidiyorlar şeklindeydi) bu durumda anne ve baba birlikte giderek 7 farklı durum daha oluşur ve toplamı ancak o zaman 21 olur. ama dediğim gibi anne ve baba birlikte gidemiyor gibi algılıyoruz soruda
anne veya baba diyor ya bende ona dayanaraktan öle ufak bir nükte yaptım hocam (( anne veya baba diyor hocamm yani anne ve baba birlikte gitmez demek değilmi
hocam ben kitaptaki gibi yazdım aynısını en ufak bi değişiklik yapmadım (( anne veya baba diyor (((
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!