MatematikTutkusu.com Forumları

permütasyon zor bir soru

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:33 27 Şub 2011 #1
sek sek oynayan bir çocuk a karesinden başlayarak 3 kez sekip b karesine ulaşacaktır.

bu çocuk geriye ve yana doğru sekmeden her kareye bir kez uğramak şartıyla b ye kaç kaç farklı şekilde ulaşabilir ???

cevap dokuz

3 hocama sordum bilemediler umarım bana yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler...

matera - ait kullanıcı resmi (Avatar) matera 20:38 27 Şub 2011 #2
şekilden birşey anlayan önce bana anlatsın sonra çözelim birlikte. burada kare varda benmi görmüyorum yoksa karenin tanımımı değişti?

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:45 27 Şub 2011 #3
şekil gerçekten biraz kötü ** anladığım kadarıyla
A-1-3-3-1-B şeklinde bir durum var

ilk atlayışını sadece 1 kareye yapabilir. sonakini 3 kareden seçebilir. sonrakini yine 3 kareden , snrakini ise B den önceki kareye girtmek zorundadır, en sonda da B ye
sonuçta 1.3.3.1=9 değişik şekilde yapılabilir.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 20:47 27 Şub 2011 #4
şekilden birşey anlayan önce bana anlatsın sonra çözelim birlikte. burada kare varda benmi görmüyorum yoksa karenin tanımımı değişti?
editörde yazım yaparken java yüklenmemişse ya da güncellemeleri yapılmamışsa bu elemanı değildir işaretini soruyu yazan arkadaşımız kutucuk olarak görüyor ve bizim de öyle gördüğümüzü düşünüyor büyük ihtimalle.

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 20:49 27 Şub 2011 #5
evet şimdi resim yükledim ama hocam siz resimi görmeden bile çözmüşsünüz matematik aşkı bu olsa gerek siz ilahi matematik aşkına ulaşmışsınız ))

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. sınıf Permütasyon Soruları Çözümleri Permütasyon ile İlgili Sorular Permütasyon Problemleri ve Çözümleri Permütasyon Soruları ve Çözümleri
Tüm Etiketler

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm