1. #1

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    problemler

    1))bir sınav sonucunu degerlendirmek için 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 notları kullanılıyor. 25 kişinin katıldıgı bu sınavda notların herbiri birkez kullanıldıgına göre aynı notu alan en cok kac kişi bulunabilir. cevap 16

    2)20 cocugun bulundugu bir cocuk balosunda erkek cocukların birincisi 5 kız arkadasıyla ikincisi 6 ve ücüncüsü 7 ve her seferinde kız cocukların sayısı bir artmak üzere sonuncu erkek tüm kız arkadaslarıyla dans ettiğine göre balodaki erkek ögrenci sayısı kactır?
    cevap 8

    3)saat 12 de hareket eden bir arac her saat bası hızını bir önceki hızının yarısı kadar artırarak saat 15 de gidecegi yere varıyor. 3 saatin sonunda aldıgı toplam yol 760 km olduguna göre hareketinden itibaren saat 13.30 a kadar aldıgı yol kac km dir?


    4)bir sehirde gündüz geceden 1 saat 36 dakika kısadır bu sehirde günes 17 28 de batarsa saat kacta dogmustur?

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    1)10 kişiden her biri verilen 10 nottan birini alırsa geriye not almayan 15 kişi kalır. bu 15 kişinin aynı notu aldığını düşünelim örneğin hepsi 7 almış olsun, birde ilk 10 kişiden biri yine 7 aldığından 7 alan toplamda 16 kişi olmuş olur.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    2) 1. erkek 1+4 kızla
    2. erkek 2+4 kızla
    .
    .
    n. erkek n+4 kızla dans ediyormuş.
    ve bu n. erkek sonuncu erkekmiş ve aynı şekilde n+4 tane kız ise tüm kızlar mış
    yani: n+n+4=20 den n=8 çıkar yani son erkek 8. erkekmiş yani erkek sayısı 8 dir

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    3) yolculuk 3 saat sürmüş
    ilk hızı 8v olsun;
    12den 1 e kadar 8v hızıyla gider
    1den 2 ye kadar 8v+4v=12v
    2den 3 e kadar 12v+6v=18v
    hızıyla yol alır. alınan yol hızlarla doğru orantılıdır
    yani alınan yollar sırayla
    8x+12x+18x=760
    38x=760
    x=20 olur.
    13:30 a kadar ilk 1 saat 8x ve sonraki yarım saat 6x yola alır.
    toplam yol: 8x+6x=14x=14.20=280 olur.

  5. #5

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    4) 1 saat 36 dk=96dk
    96dk/2=48 dk olduğundan;
    gündüz 11saat 12 dakkika sürüyor gece ise 12 saat 48 dk sürüyormuş
    17:28 de güneş batarsa gece 12 saat 48 dakkika sonra güneş doğar.
    17:28
    +
    12:48
    -------
    =29:76=30:16=6:16 olur.

  6. #6

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf
    cok tesekkürler cok isime yaradı ama 96 yı neden ikiye böldük orayı anlayamadım 4. soruda

  7. #7

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    gece gündüz eşit olsaydı ikiside 12 saat sürecekti. örneğin gece 12 den 1dk az gündüzde 12den 1 dk fazla olsaydı aralarındaki fark 1+1=2dk olurdu.

    biri 12 saatden 48 az diğeri 12 saatden 48 fazla böylece aradaki fark 96 olacaktır.


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. Problemler
      shouva, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 27 Şub 2013, 20:57
    2. Problemler
      rhl_184, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 4
      : 15 Ara 2012, 18:52
    3. problemler
      yağmurcan, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 13 Ara 2012, 12:31
    4. problemler
      k.dir7, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 1
      : 05 Ara 2012, 17:25
    5. Problemler
      elff, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 27 Kas 2012, 15:42
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları