f(x)=log7(2x-1)-4= f-1(x)=?
birde anlamadığım bir yer var.logaritmanın içi ile neden -4 ü toplamıyoruz.
f(x)=log7(2x-1)-4= f-1(x)=?
birde anlamadığım bir yer var.logaritmanın içi ile neden -4 ü toplamıyoruz.
Eğer sorununuz.
log7(2x-1)-4 ise;
f(x)=y
y+4=log7(2x-1)
7y+4=2x-1
7x+4=2y-1
y=(7x+4+1)/2
Sorunuzun yazdığınız şekilde mümkün olamayacağı yorumlarda belirtilmiştir.
bişey söylemek isterim
fonksiyon kuralında -4 ü oraya yazmaları saçma olur, -4; logaritması alınan ifadenin terimi değildir. logaritmadan sonraki terim -4 tür
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.
Endemik Yayınları
Hocam logaritmayı biz daha işlemedik o yüzden kuralını bilmiyorum. Fakat arkadaşın yazımına göre sanki üstte gibi olmuş
evet yazdığına göre cevabın doğru, teşekkürler.
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.
Endemik Yayınları
sen yapmışsın diye bakmamıştım aslında çözümüne, şimdi baktım da tam olmamış
son satıra gerek yok , bir önceki satırda y i yanlız bırakman yeterli
Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.
Endemik Yayınları
çok sağolun
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!