Birkaç yamuk sorusu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kendinize İyi Bakın…
12. soru A dan, [CD] ye paralel çiz. Bu paralelin [BC] yi kestiği nokta, E olsun.
BAE dik üçgen olur. hipotenüsü de, |BC|-|AD|=2√5
C-1) D köşesinden Ab ye paralel olacak şekilde bir paralel çizersek Bu paralel 4 cm olur. Ayrıca yamukta yukarıdaki iki açının toplamı 270 ise tabandaki açıların toplamı 90 olur. paralel çizdikten sonra sol tabandaki açı sağdaki oluşan küçük üçgenin içindeki soldaki açı olur. Yani buradaki üçgende yine bu toplamı 90 olan açılar gelir. Bu içgenin üstündeki açıya ise 90 kalır. Bu bir dik üçgendir yani. O zaman dik kenarları 4 ve 2 olan bir diküçgen vardır. Hipotenüsü pisagordan 2√5 tir.
Bu hipotenüs alt taba ile üst tabın farkıdır aynı zamanda.
Çok teşekkür ediyorum. 3.soruda BAH'ın 15 derece olduğunu anlamadım.Birde 10.soruda nasıl 2cm oldu onu da göremedimBugun biraz rahatsızım zor anlıyorum kusura bakmayın
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!