ABC bir eşkenar üçgen. A ve B merkezli çember yayları üçgenin ağırlık merkezi olan G noktasında kesişiyor. ABC üçgeninin alanı 9√3 cm² ise, taralı bölgenin alanı kaç cm² dir?
ABC bir eşkenar üçgen. A ve B merkezli çember yayları üçgenin ağırlık merkezi olan G noktasında kesişiyor. ABC üçgeninin alanı 9√3 cm² ise, taralı bölgenin alanı kaç cm² dir?
mert geldinmi tam gelir . En son lanet bir alan sorusu vardı. Onu andırıyor
Şuradaki (Çemberde alanla ilgili sorular) birinci soruyu diyorum hocam.
paradox12 hocam süper bir çözüm bulmuş sonra ama beni bayağı uğraştırmıştı.
Benzetme yapayım, siz topu 70m sürüp, gol attınız, paradoks hocam penaltıdan gol attı, ben de kaleye girip gol olup çıkan topu, tekrar filelere gönderdim.
Çözemediğimiz soru deyince var. Benim çzemediğim ve öylece kaldı o konu. Boş geçtiğimiz tek konu sanırsam. Ben kaydetmiştim biraz baktım bayağı zor sonra bakamadım bi daha. 2 tane Açı kenar bağıntısı sorusu idi. Soruyu yapan bayağı zorlamıştı sanki kendini. Şu an buabilirmiyim bilmiyorum. Taranmış resim şeklinde 2 soru vardı sadece konuda.
Cevab için kitap 3√3 demiş.O alan sorusunda da sayın Admin sağ olsun çok emek vermişti ama Paradoks12 hocamın çözümü daha uygulanabilir bir çözümdü.Ama olsun kazanan yine Matematik oldu
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!