A=(0,1,2,3,4,5)
kümesinin elemanlarıyla yazılabilecek dört basamaklı , rakamları birbirinden farklı bir sayının onlar basamağına kaç farklı rakam yazılabilir ?
A)6 B)5 C)4 D)3 E)2
A=(0,1,2,3,4,5)
kümesinin elemanlarıyla yazılabilecek dört basamaklı , rakamları birbirinden farklı bir sayının onlar basamağına kaç farklı rakam yazılabilir ?
A)6 B)5 C)4 D)3 E)2
soruları aynı başlıklarda açarmısın?
_ _ _ _ => İlk basamağa 0 hariç 1,2,3,4,5 gelebilir.(1ini seçtik) ikinci basamağa (2,3,4,5,0) gelebilir birini seçtik , üçüncü basamağa (onlar basamağına) 4 tane gelebilir.
cevap 6 mış
Rakamları farklı diyor nasıl 6 olabilir?
Başa 5 tane alırsınız , (1000ler basamağına) 100ler basamağına 5 tane alırsınız onlar basamağına 4 tane alabilirsiniz.
Ha farklı gibi bişey demiyorsa olabilir ilk yere 5 , diğer yerlere 6şar biçimde dağıtılabilir.
Rakamları birbirinden farklı diyor bende ilk sizin yaptığınız gibi yaptım yanlış çıktı.
o halde cevabın yanlış olduğunu söyleyebiliriz başa 5 tane diğer yere 5 tane sonrakilere 4er tane gelir.
A=(0,1,2,3,4,5)
Hmm..Okul yorgunluğu kusura bakma.soruyu yanlış anladım galiba tabii ki onlar basamağı (0,1,2,3,4,5) yazılabilir sonrakileride dizeriz artık.
Olabilir.Başka türlü olmuyor çünkü
hmmmmm..tamam anladım.Teşekkürler.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!