MatematikTutkusu.com Forumları

Çarpanlara ayırma 2

İlk  1 2
MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 01:58 02 Oca 2011 #11
Bu tür sorularda x yerine değer vermek doğru değildir çünkü bulduğun sonucu tekrar harfli ifadeye doğru çeviremeyebilirsin, ama sonuç hakkında fikir edinmeni sağlar.

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 05:07 02 Oca 2011 #12
hocam seçeneklrin hepsinde farklı bir değer alan x değeri bulabiliyorsak tek seferde cevabı buluruz
böyle bir soruyla test sınavında karşılaşsam ve bu cevaptaki gibi 1/x , x , x+1 tarzı seçenekler görürsem soruyu asla çözmem
x=0 , x=1 , x=-1 artık ne varsa hepsini hesaplarım tutmayan şıkları elerim

hatta soru bunun gibiyse sol taraf 3. dereceden , onu bölen sağ taraf 4. dereceden cevabın -1. dereceden olduğunu da biliyorum soruyu hiç çözmem biliyorum muhtemelen sadece x=1 deneyerek falan cevabı bulurum. bana karşı çıkacaksınız ama sınavlar özellikle de test sınavları öğrenme yeri değildir, performans gösterme yeridir. bu yüzden de hızlı bir şekilde doğru cevabı bulmak çözmekten önce gelir

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 12:06 02 Oca 2011 #13
Size katılıyorum. Ben de öyle bir şey demek istedim. Ama 1 sıkıntılı oluyor. 2 daha iyi.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 12:11 02 Oca 2011 #14
ben hazırlanırken bu tür sorularda değer verme yöntemini kullacaksam değer vermeye şıklardan başlardım,
tüm şıkların sonucunu farklı yapacak ve tanımsız durum yaratmayacak değerler seçip şıklardan başlardım,

tüm şıklar farklıysa değeri soruda yerine yazardım direk sonuç çıkar

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 18:06 02 Oca 2011 #15
Bu tür sorularda x yerine değer vermek doğru değildir çünkü bulduğun sonucu tekrar harfli ifadeye doğru çeviremeyebilirsin, ama sonuç hakkında fikir edinmeni sağlar.

Diğer çözümlü sorular alttadır.
.10. Sınıf Çözümlü Çarpanlara Ayırma Soruları Çarpanlara Ayırma ile İlgili Çözümlü Sorular Çarpanlara Ayırma Soruları
Tüm Etiketler

İlk  1 2
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm