gereksizyorumcu 01:25 28 Ara 2010 #11
demek istediğim kökler zaten simetriktir bunların 2 tane olmasını sağlamamız yeterli bence
kökler (0,0) noktasına göre simetriktir gibi bir koşul aranmıyor ki
eğer karmaşık kökleri kök saymıyorsanız deltanın pozitifliği test edilmeli yok karmaşık kökler sorun teşkil etmiyorsa denklemin 2. dereceden olması yeterli bu da m 3 olmadığında olur.
-2 ile 2 birbirinin simetriği de 3 ile 5 birbirinin simetriği değil mi?
MatematikciFM 01:42 28 Ara 2010 #12
Üstadım, bence soruya yaptığınilk yorum daha güzeldi. İkiniz de fazla derine indiniz. Bu 10. sınıf sorusu. Eğer sizin dediğiniz hesaba katılırsa bu soru 10. sınıflara sorulamaz.
paradoks12 01:59 28 Ara 2010 #13
dediğiniz konuya katılıyorum kökler tepe noktasına göre her zaman simetriktir, ama bu şu demek değil midir? köklerin tepe noktasının apsisine uzaklıkları eşit, sadece uzaklıkları eşit, ama sanki bana simetrik derken sıfır noktasına göre simetrikten bahsetmiş gibi geldi, +3 ün simetriği -3 dür gibi, yanlış mı hatırlıyorum
bu arada yanlış hatırlıyorda olabilirim çünkü lise konularına ve ileri düzey konulara uzun zamandır bakmıyordum, burda unuttuğum bazı şeyleri hatırlamış oluyorum yada en azından körelmemek için idman yapıyorum
MatematikciFM 02:30 28 Ara 2010 #14
Öğretmenim, simetride simetri merkezinin verilmesi gerekir.Doğru, parabolün kökleri r=-b/2a ya göre simetriktir ama burada simetri merkezini verilmediğine göre bence orijine göre simetriğinin düşünülmesi gerekir diye düşünüyorum. Benim bildiğim, parabolde simetrik köklerden bahsederken iki kare farkı olan paraboller kullanılıyor. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Aslında bu soruda cevap 0 olmalı. Yani m ne olmamalıdır deyince işler biraz daha karışıyor.